Samsung Galaxy Note 7 Skandalının Sorumlusu Apple!

Galaxy Note 7’de kenarları kavisli bir ekran, su geçirmez gövde ve iris tarama teknolojisi gibi inovasyon hamleleri, Apple yüzünden mi 'hızlıca' tamamlandı?

Yayınlanma:
Samsung Galaxy Note 7 Skandalının Sorumlusu Apple!

Samsung, geçtiğimiz ay tanıttığı Galaxy Note 7 ile kamuoyunda ses getirmiş, ön sipariş ve satış rakamları da ne denli yüksek potansiyelli bir model olduğuna işaret etmişti. Ancak kısa süre sonra akıllı telefonun pil sorunları nedeniyle toplatılması gündeme geldi, satışları durduruldu. Büyük bir skandal yaşanırken konuyla ilgili çeşitli spekülasyonlar da gündeme geldi. Apple’ın Samsung’u içten çökerttiği, rüşvetlerin döndüğü ve olayın sorumlusunun iPhone 7 ile ses getiren teknoloji şirketi olabileceği konuşuluyordu. Elbette tüm bunlar birer spekülasyondan öteye gidemedi.

Diğer taraftan önde gelen medya organlarından Bloomberg’te yer alan bir haberde sorumlunun ‘dolaylı şekilde olmasa da’ Apple olduğu belirtildi. İlk kez geçtiğimiz sene Galaxy Note modelini Ağustos ayında tanıtan Samsung, bu sene daha da hızlı davranmak istedi ve tanıtımı geçen seneye göre tam 10 gün öne çekti. Tedarikçiler sıkıştırıldı, üretim hızlandırıldı ve daha da önemlisi mühendislik alanında daha yoğun çalışma programları ortaya konuldu. Tüm bunların nedeni yeni Note modelinin iPhone’lardan çok daha erken satışa sunulmak istenmesiydi. Ancak es geçilen noktalar vardı…

Samsung, Galaxy Note 7’de kenarları kavisli bir ekran, su geçirmez özellikte bir gövde ve iris tarama teknolojisi gibi ciddi bir inovasyonu sahnelemek istemişti. Üstelik tüm bunları oldukça kompakt bir gövde yapısında buluşturma fikri de ön plandaydı. Daha da kritik detay, tüm bu geliştirmelerin çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekliliğiydi.

Samsung, tanıtımı erkenden yapmayı başardı, Galaxy Note 7, Ağustos ayının başlarında ABD’de tanıtıldı. Kısa süre sonra da satışlar başladı ve hemen ardından da o malum problemler baş gösterecekti… Bloomberg’e göre bu sürecin sorumluları iki madde halinde özetlenebilir; ‘aceleci davranmak’ ve ‘Apple’ın yeni iPhone'larından daha önce pazarda yer alma isteği’ şeklinde. Gerçekçilik payı yüksek olan bu iddiaları doğrulayan bir açıklama da var. Samsung cephesinden gelen, aslında net bir açıklama…

Samsung Galaxy Note 7’nin Özellikleri, Fiyatı ve Daha Fazlası!

Samsung’un önemli bir yöneticisi durumu, ‘pazar koşullarının hızlı olmayı gerektirmesi’ şeklinde yorumlayarak belki de yukarıda bahsedilen konuyu doğruladı. En nihayetinde ise tüketici elektroniği pazarında her yılın sonunda görülen Galaxy Note mu iPhone mu sorusu artık yerini sadece ‘hangi renk iPhone’u satın almalıyım’ noktasına taşıdı. Dramatik olduğu aşikar.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.