Stresin Çözümü Mobil Uygulamalar mı?

Her ihtiyaca cevap veren iPhone, oyun uygulamalarıyla da bir adım öne çıkmayı başarıyor. Peki strese de cevap veriyor mu?

Yayınlanma:
Stresin Çözümü Mobil Uygulamalar mı?

Stres birçok kişinin gün içinde sıkça yaşadığı bir problem. Hayatın koşuşturmacasında birçok açıdan strese maruz kalınıyor. En geniş tanımıyla modern toplum hastalığı olarak ifade edilen bu panik duygularının birçok sebebi var. Ama özellikle zamanla yarışma durumu, rekabet ortamı ve çevreden olumsuz elektrik almak; stresi doğuran başlıca sebepler olarak biliniyor. Bu durumda stresten en çok çalışanların etkilendiğini söylemek yanlış olmaz.

Telefondaki oyunlara yönelim

Stresli geçen süreçlerin ardından insanlar rahatlatıcı aktivitelere yönelirler. Günün stresini atmak için yönelimler, fiziksel eylemler olabileceği gibi oyun oynamak da olabiliyor. Üstelik bu yöntemi seçenlerin sayısı hiç de azımsanacak düzeyde. Ayrıca bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, telefon oyunlarını daha çok erkekler oynar algısı kırıldı.

Yapılan araştırmalar sonucunda kadınlar eskiden sadece aileleriyle daha çok paylaşımda bulunmak için oyun oynarken, artık oyunları boş zamanlarını değerlendirmek için de oynuyorlar. Hem kadınlar hem de erkekler oyunları çoğunlukla cep telefonlarından oynuyor. Telefondan oyun oynamanın başlıca sebepleri ise hem pratik hem de erişiminin kolay olması. Hal böyle olunca, oyun şirketleri akıllı telefonların piyasaya sürülmesinin ardından cep telefonları için üretilen oyunlarda da artırım yapıyor.

yogo_studio_iphone_hero_2

iPhone, oyun uygulamalarıyla da tercih sebebi

Her ihtiyaca cevap veren iPhone, oyun uygulamalarıyla da bir adım öne çıkmayı başarıyor. Hem multiplayer hem de single player katergorileriyle geniş bir oyun yelpazesine sahip. Strateji, zeka, yarış, macera, beceri ve daha birçok oyun türünü App Store'da bulmak mümkün.

Yazar: Selin Eryılmaz

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.