Samsung Galaxy J1 (2016) İncelemesi

Bütçe dostu akıllı telefon alternatiflerinden Samsung Galaxy J1 test merkezimizdeydi…

Yayınlanma:
Samsung Galaxy J1 (2016) İncelemesi

Akıllı telefon tercihlerini daha çok ortalama teknoloji özellikleri, iddiasız tasarım ve düşük fiyat ekseninde belirleyen kullanıcılar için Türkiye’de bol miktarda seçenek söz konusu.

Bu noktada fiyatla birlikte ele alınan detaylar arasında kamera, ekran çözünürlüğü ve pil dayanıklılığı gibi konular ise öne çıkıyor. Test merkezimizde ağırladığımız Samsung Galaxy J1 (2016), bu noktada iddialı alternatifler arasında.

Samsung Galaxy J1Tasarımı

Samsung’un giriş seviyesi modeli 130 gram ağırlığa sahip. 4.5 inç ekranlı bir cihaz için tatmin edici. Ölçüleri ise 13 cm uzunluk, 7 cm genişlik ve 9 mm kadar da kalınlık şeklinde. Çok kalın bir model olmadığını da belirtmek gerekiyor. İlk intiba elde rahatlıkla tutulabilen, ağır olmayan bir cihaz olduğu yönünde. Plastik gövde malzemesi nedeniyle ucuz göründüğünü de belirtelim, ancak kendi kategorisi için bu durum oldukça normal. Zaten ekonomik bir akıllı telefon…

Akıllı telefonun ekranının üzerinde Samsung logosu var. Ekranın aşağısında butonlar, alt kısmında microUSB portu ve üstte kulaklık girişi mevcut. Arka yüzünde kamera, flaş ve Samsung logoları sıralanmakta. Kapağı çıkabiliyor, böylelikle pili de çıkıyor. SIM ve microSD’leri arka kısmına takıyorsunuz. Kapağın çıkması için köşelerinden biraz zorlamanız gerekecek, ilk anda ‘acaba kırılır mı’ gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz ama merak etmeyin, kenarından zorlamanız gerek, aksi halde kapak çıkmaz. Bu arada 256 GB’a kadar microSD takılabildiğini de belirtelim. Beyaz, siyah ve altın olmak üzere üç renkle geliyor.

samsung-galaxy-j1-gold-front

Donanım ve sonuç

Samsung Galaxy J1, 2016 yılının önemli bütçe dostu modelleri arasında. Donanım özellikleri de hiç fena değil. Spreadrtrum SC9830 işlemcisi ile 1.3 GHz’lik maksimum saat hızlarında çalışabiliyor. Mali-400 grafik, 1 GB RAM, 2050 mAh pil kapasitesi, 8 GB dahili depolama alanı öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Üründe hafızanın bir kısmı da sistem dosyaları tarafından dolu geldiği için satın alırken bir de microSD edinmenizi tavsiye ediyoruz.

En azından 16 GB’lık bir microSD takılabilir. Şarj dayanıklılığı gayet iyi, 2 güne yakın süre boyunca sizi mobil halde tutabiliyor. Akıllı telefonun ekranı 480 x 800 piksel çözünürlüklü. Super AMOLED teknolojisi ile birlikte canlı ve parlak renkler sunuluyor. 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera, flaş, HD video kaydedebilme, Bluetooth 4.1, Hotspot, radyo gibi diğer özellikler de yine vurgulanması gereken detaylar. Yazılım tarafında ise güncel bir sürümün kullanılaması hayal kırıklığı diyebiliriz. Galaxy J1, yetenekli bir ekonomik akıllı telefon modeli.

Eğer yüksek beklentilerden ziyade ‘işimi görsün’ şeklinde bir bakış açınız varsa ilgili Samsung modeli iyi alternatifler arasında yer alıyor. Yine de diğer bütçe dostu modellerle de karşılaştırılmasında fayda var.

Artılar: Fiyat Ekran Pil dayanıklılığı Radyo

Eksiler: Malzeme kalitesi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.