iPhone 7 Plus Kamerası Ne Kadar İyi?

Apple merakla beklenen telefonlarını tanıttı. Lansmanda en dikkat çeken şeylerden birisi de iPhone 7 Plus kamerası oldu. Kameranın detaylarına değindik.

Yayınlanma:
iPhone 7 Plus Kamerası Ne Kadar İyi?

Apple yeni göz bebeği iPhone 7 Plus'ı tanıttı. Lansmanda iPhone 7 Plus hakkında bahsedilirken özellikle kamerasıdan üzerinde duruldu. Biz de bu yazımızda iPhone 7 Plus'ın kamerasını ele alacağız. iPhone 7 Plus çift kameraya sahip. Birisi iPhone 7'de bulunan geniş açılı 12 MP kamerayla aynıyken diğeri görüntüyü daha da yaklaştıran 12 MP telefoto kamera. Bu iki kamera sayesinde hem daha uzaktan çekim yapıp hem de görüntüyü daha yüksek kalitede yakınlaştırabiliyoruz. Bu iki kameradan hangisiyle çekim yapacağınızı siz seçmiyorsunuz. iPhone her şeyi kendi ayarlıyor.

iphone-7-plus-kamera

Yeni çift kamera sayesinde 2x optik olmak üzere 10x dijital zoom yapma imkanınız bulunuyor. Apple'ın yeni ISP teknolojisi sayesinde videolarda da 6x yakınlaştırma yapmak mümkün. Apple'ın iPhone 7 Plus'ta kullandığı çift kameraya eklediği bir özellik te alan derinliği efekti. Bu özellik sayesinde çektiğiniz fotoğrafta arka planda flu bir efekt yaratıp istediğiniz yeri netleyebiliyorsunuz. Böylelikle DSLR kameralarda "bokeh" efekti adı verilen bu özelliği iPhone'unuzda da kullanabiliyorsunuz.

iphone7pluscameradepth

Bu özellik yine iPhone 7 Plus'ın çift kamerası sayesinde gerçekleşiyor. Siz normal bir çekim yaparken ikinci kamera fotoğrafın derinliğini ayarlayıp arkaplanı blur'layabiliyor.

iphone-7-pluskamera2

Çift kameranın bu özelliklerini optik imaj sabitleyici, dörtlü true tone flash ve geniş açılı çekim gibi özellikleri ekleyince kullanıcıları gerçekten iddialı bir kamera bekliyor diyebiliriz.

Sahnede iPhone 7 Plus kamerasının özelliklerini anlatan Phil Schiller özellikle çift kamera teknolojisi sayesinde iPhone'un DSLR kameralarla rekabet edebileceğinin altını çizdi. Birçok kullanıcı için bu telefonun ellerindeki en iyi kameraya sahip cihaz olacağı da lansmanda söylenenler arasındaydı. İşte lansmanda gösterilen iPhone 7 Plus ile çekilmiş 2 fotoğraf,iphone-7-plus-camera-examples iphone-7-plus-camera-examples2

iPhone 7 kamerası hakkında Apple'dan ve kullanıcılardan daha detaylı bilgiler geldiğinde aktarmaya devam edeceğiz.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.