Galaxy Note 7 mi iPhone 7 Plus mı?

Bu yıl kullanıcıların aklında oluşacak en büyük sorulardan birinin cevabını bulmaya çalıştık. iPhone 7 Plus mı yoksa Galaxy Note 7 mi?

Yayınlanma:
Galaxy Note 7 mi iPhone 7 Plus mı?

Uzun zamandır beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtıldı. İnsanların bu yeni telefonları satın almadan önce ise akıllarına sıkça takılan bir takım sorular var. En popülerlerden biri ise "iPhone 7 Plus mı yoksa Galaxy Note 7 mi almalıyım?" Bu yazımızda bu soruya cevap arayacağız.

Galaxy Note 7

İlk olarak Samsung'un büyük umutlar beslediği amiral gemisinden başlayalım. Galaxy Note 7 geçtiğimiz Ağustos ayının sonlarına doğru tanıtıldı. Telefon gerek kullanıcılar gerekse teknoloji otoriteleri tarafından çok beğenildi. Sonraki güler cihazın yaşadığı büyük talihsizliğe değinemeden isterseniz önce cihazın dikkat çeken teknik özelliklerine bir göz atalım.:

- Kavisli 5.7" Super AMOLED ekran, 1440p çözünürlük, 518ppi, Corning Gorilla Glass 5 (ön ve arka yüzey)

- S Pen, 4096 seviye baskı hassasiyeti, su altında çalışabilir

- IP68 sertifakası, su geçirmez

- 12MP, f1.7,optik imaj sabitleyicili kamera

- 2160p video at 30fps; 1080p@60fps; 720p@240fps; HD

- 5MP f/1.7 ön kamera, 30 fps'de 1440p vdeo kaydı.

- Kuzey Amerika Modeli: Snapdragon 820 yongası

- 4 çekirdek Kryo işlemci (2x 2.15GHz ve 2x 1.6GHz); Adreno 530 grafik işlemci; 4GB of RAM

- Global modeli: Exynos 8890 yongası

- sekiz çekirdek işlemci 4x 2.6GHz Mongoose ve 4x 1.6GHz Cortex-A53 ; Mali

-T880 MP12 grafik işlemci; 4GB of RAM

- Android 6.0 Marshmallow, 7.0 Nougat daha sonra

- Iris ve parmak izi tarayıcıları; Knox ve gücenli dosyalama; Samsung Pay

- 64GB dahili hafıza (~52GB kullanılabilir); 256GB microSD desteği

- USB Type-C - 3,500 mAh çıkarılamaz batarya, hızlı şarj

- Barometre, kalp atış ve SpO2 sensörleri

Galaxy Note 7 performans açısından kullanıcılarını oldukça memnun edecektir. Cihazın Android'in son sürümüyle çıkmaması biraz hayal kırıklığı olsa da 7.0 güncellemesini en kısa sürede alacağına eminiz.

Öte yandan Note 7'nin kalemiyle yapabildikleriniz de kullanıcılara keyifli bir deneyim yaşatıyor. Kamerası bir amiral gemisi telefona göre oldukça ideal olan Note 7 bu konuda ekstra bir şey vaad etmiyor. Ancak ön kamerasındaki geniş açı sayesinde daha kaliteli özçekimler yapabiliyorsunuz. Note 7 bu zamana kadar çıkan tüm Note serilerindeki temel özellikleri barındırmasının yanında izlediğiniz videolardan gif oluşturma gibi ekstra özelliklerle de oldukça dikkat çekiyor.

galaxynote7design

Tasarım konusu her ne kadar göreceli olsa da Galaxy Note 7 bugüne kadar Samsung'un tasarım konusunda çıkarttığı en iyi işlerden biri diyebiliriz. Klasik Samsung tasarımlarının dışına çıkan telefonu elinize aldığınızda ya da uzaktan baktığınızda gerçekten premium bir telefon olduğunu anlıyorunuz. Tabi böylesine 'premium' bir cihazın fiyatı da 'premium' oluyor.

Galaxy Note 7 Türkiye'de 3600 TL'den satışa sunuldu.

Son olarak bu kadar övdüğümüz telefonun başına gelen büyük talihsizlikten bahsedelim: Samsung piyasadaki 2.5 milyon adet Galaxy Note 7'yi geri çağırdı ve satışları durdurdu. Sebebi ise birçok kullanıcının başına gelen 'bataryanın patlaması' sorunu. Teknoloji medyasını oldukça meşgul eden bu haber Samsung'a hem maddi hem de manevi açıdan büyük zarar verdi. Yine de başka kötü senaryolar yaşanmadan telefonları hemen toplattırması Samsung için olumlu bir karar oldu diyebiliriz. Aksi halde yaşanacak diğer sorunlarda firmanın imajı bir hayli zedelenebilirdi.

iPhone 7 Plus

iphone-7-plus-ozellikler

Galaxy Note 7'nin en büyük rakiplerinden biri henüz yeni tanıtılan iPhone 7 Plus. Iphone 7 demiyoruz çünkü gerek boyut açısından gerekse bazı ek özellikler bakımından Plus modelini Note 7 ile karşılaştırmak daha mantıklı. İsterseniz lafı fazla uzatmadan Apple'ın göz bebeği iPhone 7 Plus'ın teknik özelliklerine geçelim

-5.5" 1080p Retina HD ekran

-4 çekirdekli A10 Fusion işlemci, RAM belirtilmedi (muhtemelen 3GB)

-32, 64, 256GB depolama seçenekleri, micro SD desteği yok

-12 MP çift kamera, geniş açılı, 2x optic zoom, 10x software zoom, 4 LED'li True Tone flash, optik görüntü sabitleyici, f/1.8, 7MP ön kamera, geniş açı

-Batarya kapasitesi belirtilmedi, 13 saat pil ömrü olduğu söylendi

-Su ve toz geçirmez ıP67 sertifakalı

-Stereo hoparlörler

-3,5mm kulaklık girişi yok, lightning girişi var. Kutudan ayrıca adaptör çıkıyor.

-Mekanik olmayan ancak hissiyat bakımından mekanik hissi veren yeni home tuşu.

-iOS 10 iPhone 7 Plus'ın 32GB modeli ABD'de 749 dolar.

Türkiye fiyatı henüz belli değil. Cihaz özellikle kamerasıyla dikat çekiyor. Lansman da da gördüğümüz üzere iPhone 7 Plus'ın kamerası piyasadaki DSLR makinalarla rekabet edecek seviyeye gelmiş. iPhone 7 Plus'un performansı ise bir önceki modele göre %50 artmış durumda.

Geçen sene iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın performans bakımından rakiplerine göre ne kadar üstün olduğunu hesaba katarsak bu senede bize oldukça iyi bir performans vaad ediliyor. iPhone 7 Plus'un iOS 10 gibi gelişmiş bir işletim sistemiyle gelmesini de bir artı olarak sayabiliriz. iPhone işletim sistemi Android'e oranla daha stabil olmasıyla sürekli adından bahsettirmiştir. iOS 10'u da iPhone 7 Plus ile kullanmak oldukça keyifli olacaktır.

Gerek Galaxy Note 7 gerekse iPhone 7 Plus satın aldığınızda sisiz yüzüstü bırakmayacak telefonlar. Özellikle performans olarak hiçbir sıkıntı çekmeyeceğinizin ganratisini verebilirim. Bu cihazlar benchmark'larda kıyasıya mücadele etse de bunun kullanıcıya yansıyan kısmını tartışmak gerekiyor.

Galaxy Note 7 ya da iPhone 7 Plus aldığınızda 'şu çok yavaş', 'sürekli takılıyor' gibi şikayetlerde bulunmanız pek olası değil. Kamera karşılaştırmasına gelecek olursak bu noktada iPhone 7 Plus'ın üstünlüğünden bahsetmek gerek. Apple'ın çift kameralı yeni teknolojisi rakiplerine oranla oldukça gelişmiş görünüyor. Henüz normal kullanıcılardan fotoğraf örnekleri görmesek de lansmanda gösterilen fotoğraflar br hayli tatmin edici.

iPhone 7 Plus'taki 10x zoom ise fark yaratacak başka bir etken. Tasarım konusunda iPhone 7 Plus bir önceki modeline göre pek bir farklılık sunmuyor. Ancak yeni renk seçeneği olan Jet Black'in oldukça hoş göründüğünü söyleyebiliriz. Galaxy Note 7 tasarımının da iPhone 7 Plus'tan aşağı kalır yanı yok. Bu kullanıcın zevki ön planda olacaktır.

Genel olarak iPhone 7 Plus ve Galaxy Note 7 birbirine çok yakın telefonlar. Hangisini satın alacağınız konusunda etkili olacak olan Adroid mi yoksa iOS mi tercih ettiğiniz olacaktır. Hangi işletim sisteminde işlerinizi daha kolay hallediyorsanız, hangisine daha aşinaysanız onu tercih etmenizi öneriyioruz. Benim tercihim muhteşem bir kamerası olan iPhone 7 Plus. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın diğer Android telefonlarla genel manada karşılaştırmasına The Verge'in hazırladığı özellik tablosundan da görebilirsiniz.

specs

iPhone 7 Plus Galaxy Note 7 karşılaştırma makalesini beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmayı ihmal etmeyin. Teşekkürler.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.