Sony Xperia X İncelemesi

Performans anlamında oldukça iddialı bir model olan Sony Xperia X, inceleme konuğumuz oldu. Model, artılarının yanı sıra bazı eksilere de sahip...

Yayınlanma:
Sony Xperia X İncelemesi

Orta/üst segmentteki Android’li akıllı telefon alternatiflerinden Sony Xperia X’i test merkezimizde ağırladık. İşte detaylı incelemesi...

Tasarım: Sony’nin Xperia Z serisindeki tasarım argümanlarını Xperia X modelinde de yoğun şekilde görebilmek mümkün. Köşesi hafif yuvarlatılmış modelin üst kısmında Sony logosu ve webcam, altta ortalama kalınlıktaki çerçevesi ile ekran yer alıyor. Kulaklık girişi üstte, yan kısımlarında parmakizi okuyucusu, ses açma-kapama tuşu, deklanşör ve kart giriş yeri bulunuyor. Arka yüzünde kamera, flaş ve Xperia logosu, altta microUSB portu yer alıyor.

Tasarıma dair dikkat çeken en önemli noktası büyük kamera lenslerine sahip olması. Tek elle kullanımı kolay bir cihaz, 5 inç ekranlı ve 152 gram ağırlığa sahip. Kalınlığı 7.3 mm; çok ince bir model olmamakla birlikte zarif görünüyor. Ön yüzünde takılı haldeki bir ekran koruyucusu ile birlikte geliyor, dilerseniz çıkarabiliyorsunuz. Cihazın görünümüne dair tek olumsuz nokta ise el izini yoğun şekilde tutan arka kısmı. Ek olarak renk alternatiflerini belirtelim; Beyaz, Grafit Siyah, Limon Yeşili Altın ve Kırmızı Altın.

Xperia_X_Graphit-Schwarz_back Performans: Sony’nin Bravia TV teknolojisi ile geliştirilen ekranı Full HD çözünürlük sunuyor ve görüntü sunumu oldukça iyi; renkler canlı ve parlak. Qualcomm Snapdragon 650 çipseti ile gelen modelde hız ve stabilite, ait olduğu segmente göre gayet iyi. 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama kapasitesi, 200 GB’a kadar artırılabilir hafıza (microSD ile) ve 2620 mAh pil kapasitesi öne çıkan diğer özellikleri. Ortalama kullanımda iki güne varan şarj dayanıklılığı dikkat çekici. Sesler inanılmaz berrak; gürültü önleme teknoloji sayesinde özellikle kulaklıkta müzik dinleme deneyimi oldukça yüksek.

Kamerası: Cihazın en önemli bölümü bu olabilir, çünkü Sony, Xperia X modelinde bu konuya ciddi şekilde odaklanmış. 23 MP gibi mobil telefon tarafında son derece yüksek çözünürlük sunan arka kamerası, hibrit otomatik netleme özelliği ile hareketli anlarda daha net görüntülerin önünü açıyor. Oldukça hızlı bir işleyişe sahip kameraları, f2.0 diyafram açıklığı sayesinde düşük ışık koşullarında da iddialı. Ayrıca 12.800’e kadar genişletilebilir ISO ve flaş mekanizmasıyla birlikte hatrı sayılır bir ‘düşük ışıkta iyi fotoğraf’ füzyonu sağlanıyor.

Video tarafında ise Full HD çözünürlük, Sony’nin ön tanımlı video dengeleme özellikleri dikkat çekiyor. İlginç bir şekilde cihazın ön kamerası da son derece iddialı; 13 MP çözünürlükte fotoğraf ve yine Full HD video kaydına imkan tanıyor. Son dönemin en iyi ön kameralarından birine sahip Xperia X. Arka kamerada 24mm, önde 22mm geniş açı lens sayesinde daha geniş kapsama alanı da yine öne çıkan kamera detayları arasında yer alıyor.

Artılar Arka ve ön kamera /Ekran /Performans /Ses.

Eksiler Parmak izi tutuyor/ Fiyat.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.