En Faydalı iOS 10 İpuçları

Yeni iPhone'ların çıkmasına çok az bir süre kala Apple'ın tanıtım günü kullanıcılara açacağı iOS 10'a dair ipuçlarını paylaştık.

Yayınlanma:
En Faydalı iOS 10 İpuçları

Yeni iPhone'ların tanıtımına çok az kaldı. Apple'ın her zaman yaptığı gibi yeni telefonların tanıtımıyla birlikte yeni işletim sistemini de kullanıcılara açması bekleniyor. Bu nedenle irili ufaklı birçok yeni özellikle gelen iOS 10 için en beğendiğimiz ipuçlarını paylaşmak istedik. Hemen başlayalım.

1 – Bildirimlerinizi kolayca görün

Apple her ne kadar bu konuda gecikmiş olsa da sonunda iOS 10'da hiçbir tuşa basmadan ekrana düşen bildirimleri görebileceğiz. Ekran ve Parlaklık ayarlarından Raise to Awake seçeneğini açtığımız zaman ekrana düşen bildirimleri görmek için telefonu alıp ekranına bakmanız yeterli.

2 – Safari'de çoklu ekran kullanın

ios10split view

Eğer iPad'de Safari kullanıyorsanız ekrana basılı tutup başka bir sayfayı bölünmüş görünümde kullanabilirsiniz. Böylelikle birbirinden tamamen bağımsız bir şekilde çalışan iki ekranda rahatlıkla gezinebilir ve çalışmalarını yapabilirsiniz.

3- Yüklü uygulamaları silin

iosstockapps

Apple iOS 10 ile birlikte ilk kez yüklü gelen uygulamaları silme imkanı veriyor. Yüklü uygulamalardan kastımız Mail, Facetime, Takvim gibi uygulamalar. Bunları kaldırmak ise tıpkı diğer uygulamaları kaldırmak kadar kolay. Üzerine basılı tutup çarpı işaretine bastığınızda uygulamayı silmiş oluyorsunuz. Tekrar yüklemek istediğinizde ise App Store'dan indirme imkanına sahipsiniz.

4- Uyku sağlığınıza dikkat edin

ios10bedtime

iOS 10 ile birlikte saat uygulamasına birkaç yenilik geliyor. Bunlardan biri koyu görünüm ki akşam yatarken alarmı ayarlayacağınız sırada gözleriniz acımasın diye. Bir diğeri ise 'bedtime' sekmesi. Bu sekmeden kaç saat uymanız istediğinizi seçip uyku sağlığınızı kontrol edebilirsiniz. Bu sekmeye aynı zamanda Sağlık uygulamasından da ulaşabilirsiniz.

5- Notlarınızı paylaşın

ios10 notes

Notlar uygulamasını açıp bir şeyler yazmaya başladığınızda sağ üst köşede yeni paylaş butonu göreceksiniz. Bu sayede arkadaşlarına bu nota katkıda bulunması için davet edebilir ya da notunuzu Twitter gibi medya araçlarıyla paylaşabilirsiniz.

6– Mesajlarınızı eğlenceli kılın

ios10messages

iOS 10 ile birlikte gelen en büyük yeniliklerden biri mesaj uygulamasına yapılan değişiklikler. Artık mesajlarınıza baloncuklar gibi eğlenceli animasyonlar ekleyebiliyorsunuz. Ya da mesajınızı değişik efektlerle karşı tarafa yollayabiliyorsunuz. Bunu yapmak için mesajınızı yazdığınızda 'gönder' ifadesine basılı tutmanız ve istediğiniz efekti seçmeniz yeterli.

7- Mesajlarda digital touch kullanın

ios10digitaltouch

iOS 10 ile birlikte mesajlar uygulamsına gelen birçok özellik var. Bunlardan bir tanesi de digital touch. Eğer mesaj yazma kutusunun yanındaki kalp ikonuna iki parmağınızla dokunursanız uygulama çizimler ve çeşitli animasyonlar yapabileceğiniz bir hal alıyor. Bunu klavye kadar yer kapalayn şekliyle yapabileceğiniz gibi tam ekran olarak da kullanabilirsiniz.

8- Yeni kaydırma seçenekleri

ios10swipe

iOS 10 ile birlikte bazı Android cihazlarda olduğu gibi ekranı sağdan sola doğru kaydırdığınızda kameraya ulaşabilirsiniz. Ekranı soldan sağ kaydırdığınızda ise müzik, hava durumu, takvim gibi şeylere kolayca ulaşmanız mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.