Sony MDR-RF811RK İncelemesi

Kablosuz kulaklık modeli Sony MDR-RF811RK, konforlu kullanımı ile dikkat çekiyor. Modeli artıları ve eksileri ile inceledik...

Yayınlanma:
Sony MDR-RF811RK İncelemesi

Türkiye’de kablosuz ev/ofis kulaklığı denince akla gelen iki önemli marka var: Philips ve Sony. Uzun yıllardır rekabet halinde olan modelleri ile beğenilen markaların modellerini benzer özellikte ve benzer fiyatlarda sunmaları ise kafa karıştırıcı noktaların başında geliyor. Ülkemizde teknoloji raflarında yoğun olarak görülen modellerden biri olan Sony MDR-RF811RK test merkezimizdeydi ve kablosuz kulaklığa yakından baktık.

Tasarım: Kulaklık, büyükçe bir kutu ile birlikte geliyor. Kutusundan sinyal aygıtı, kulaklık, şarj edilebilir pil ve şarj cihazı çıkıyor. Sinyal aygıtı, 3 farklı kablo çıkışıyla konunun ana aktörü. İlk bakışta büyük bir kulaklık sizi karşılıyor. 40mm sürücülerini kaplayan iri kulaklık yastıkları ve güven veren görünümü dikkat çekici. Sinyalizasyon aygıtı, yuvarlak tasarımlı ve üzerinde şık bir anten de yer alıyor. Arka kısmında 2 adet şarj ve kulaklık jack’ı girişleri mevcut. Şarjlardan biri, aygıtın enerji kaynağı vazifesini görüyor ve ucunun prize takılması gerekiyor. Diğeri ise kulaklığı şarj etmeye yarıyor ve yerinden çıkarılmıyor. Bu nedenle şarj edilmediği zamanlarda bu kablonun boş yere sarkması gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ve son olarak jack girişi de oldukça uzun ve dizüstü bilgisayardan, akıllı telefona kulakık girişi olan her cihaza takılabiliyor. Cihazların Bluetooth özelliğine sahip olmasına da gerek yok.

Kullanım ve performans: Sony MDR-RF811RK’nin kullanımı için ilk olarak kulaklık yastıklarından birinin arkasındaki kapağın açılması, buradaki bölmeye şarj edilebilir pilin yerleştirilmesi gerekiyor. Ardından sinyal aygıtı ile ses çıkışını kulaklıktan almak istediğiniz bilgisayar ya da telefonun birbirine jack girişi ile bağlanması.

Ve son olarak da yine sinyal cihazının prize takılması gerekli. Bundan sonra çaldığınız müzik, kablosuz kulaklığınıza geliyor; bu arada sinyal cihazındaki yeşil renkteki ışık da yanıyor. Kulaklık üzerinde açma-kapama tuşu var. Böylelikle kullanılmadığında açık kalması ve gereksiz yere pilinin bitmesi durumu ortadan kalkıyor. Ayrıca 2 ayrı frekans üzerinden ses elde edilebiliyor, birinde cızırtı varsa diğerine geçiyorsunuz. Bu kısımda ses açma/kapama kontrolü de mevcut.

sony-wireless-mdr-rf811rk-mdrrf811rk-eu8_1

100 metreye kadar kablosuz olarak müzik keyfi sunan Sony MDR-RF811RK, 13 saate varan şarj dayanıklılığıyla da oldukça başarılı bir mobilite vaat ediyor. Fonksiyonel olduğu kadar yetenekli de, ses çıkışı oldukça yüksek. Olumsuz nokta ise kulaklığın özellikle mobil cihazların çok olduğu, baz istasyonlarına da yakın konumlarda verdiği rahatsız edici cızırtı. Bunu ancak sesi biraz açarak absorbe edebilirsiniz.

Slow müzik ya da klasik müzik dinleyicisiyseniz işiniz zor, ancak rock ya da pop gibi nispeten çok sesli müziklerde Sony’nin kulaklığı durumu kurtarıyor. Diğer bir negatif durum da sinyal istasyonunda açma-kapama tuşunun olmaması. Belli bir süre kullanılmadığında kendiliğinden kapanıyor ama yine de gereksiz enerji tüketiyor, bunu önlemek için prizden çıkarılması gerekiyor.

Artılar: Fiyat Kullanım kolaylığı Tasarım Ses gücü

Eksiler: Cızırtı olabiliyor İstasyonda açma-kapama tuşu yok

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.