Acer Aspire R14 Testte!

Performanslı ve iddialı dizüstü bilgisayar alternatiflerinden Acer Aspire R14 tüm yönleri, artıları ve eksileri ile mercek altında…

Yayınlanma:
Acer Aspire R14 Testte!

Tayvan merkezli Acer, Türkiye’deki geniş ürün gamıyla ve bütçe dostu çok sayıda modeliyle tanınan markalar arasında. Teknoloji şirketi, kullanışlı modelleri ile tanınıyor. Test merkezimizde ağırladığımız Acer Aspire R14, yeni nesil işlemcilerle donatılmış yetenekli dizüstü bilgisayar alternatifleri arasında. Detaylarına yakından bakacağız…

Acer Aspire R14 Tasarım

Son derece ince ve zarif bir kutu içerisinde gelen modelin minimalist bir görünümle sizi karşıladığını belirtelim. Siyah renkli alternatifte fırçalanmış görünüm güven veriyor. Ekran kapağının bir tarasında Acer logosu, yanlarda ise metalik renkteki hat dikkat çekiyor. Arabirimler yönünden zengin bir yapıya sahip olan modelin USB Type-C, USB 3.0, 2.0, HDMI portları, mikrofon ve kulaklık girişi ile kart okuyucusu bulunuyor. Açma-kapama tuşunun da yine yan kısımda olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Bolca havalandırma kanalına sahip cihazda hoparlörler alt kısımda ve iki kenarda yer alıyor. Ekran kapağını açtığınızda 14 inçlik ekran ve geniş ön panel sizi karşılıyor. Parlak ekranın üstünde HD çözünürlükte webcam, altta Acer logosu mevcut. Ekran menteşeleri, sağ ve sol köşelere yakın komumda, son derece sağlam görünüyorlar.

Ekran çerçevesi özellikle sağ-sol yanlarda oldukça ince; genel itibarıyla hoş bir görünüm söz konusu. Klavye tuşları malzeme kalitesi yönünden ortalama seviyelerde. Aralıkları gayet iyi ve tuş yükseklikleri de ideal düzeyde.

Yazı yazmak çok fazla değil ama yine de nispeten konforlu. Touch pad’in geniş tasarımı önemli bir argüman, son derece kullanışlı ve genel olarak da görünüme pozitif değer katan bir yapı sunulmuş. Siyah renkteki genel görünümde metalik geçişler estetik düzeyi geliştiriyor. Kullanışlı bir tasarım olmakla birlikte, anekdotları keşke daha hafif bir model olsaydı demeden tamamlayamıyoruz. Optik sürücüsü bulunmuyor.

Performans

Acer’ın yetenekli ve bütçe dostu modellerinden biri Aspire R14. Windows 10 önyüklü geliyor. Intel Core i5-6200U işlemcisi ile çarpıcı. Hızlı açılış/kapanış süreleri, çoklu işlemlerde konforlu kullanım sizinle. Intel HD Graphics 520, 4 GB RAM, 128 GB SSD ve Dolby Digital destekli 2 kanallı ses sistemi diğer öne çıkan özellikler arasında. 4 hicreli pili ile kullanım yoğunluğu ile ilişkili olarak 4-5 saate varan şarj dayanıklılığı sergiliyor.

802.11.ac Wifi standardı, önyüklü gelen 1 aylık Office 365 deneme sürümü belirtilmesi gereken diğer detaylar. Kullanışlı ve hızlı bir model Acer Aspire R14. Genel itibarıyla iş ve okul için ideal. Oyun konusunda beklentileri düşük tutmakta fayda var, ancak bazı oyunların düşük ayarlarla da olsa oynanabileceğini belirtelim. Internette, sosyal ağlarda sörf ve bazı temel yazılımların kullanımı ile sınırlı ihtiyaçlara harikulade bir şekilde çözüm getiren bir dizüstü bilgisayar arayışındaysanız tercih alternatifleriniz arasında Acer Aspire R14 de olabilir.

Artılar: Şık tasarım Donanım Kullanışlılık Performans Ses.

Eksiler: Daha hafif olabilirdi Optik sürücüsü yok.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.