Samsung'un Tarihçesi

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden Samsung'un bu günlere nasıl geldiğini merak ediyor musunuz? İşte videolu anlatımıyla Samsung tarihçesi...

Yayınlanma:
Samsung'un Tarihçesi

Samsung 1938 yılında kurulduğunda şu anda olduğu gibi ağırlıklı olarak elektronik değil, "Noodle" isimli çin yemeği üretiyordu. Ayrıca sebze ve meyve satmaktaydı. Yani bir bakıma manav ve makarna üreticisiydi.

Kore dilinde "sam" üç, "sung" ise yıldız anlamına gelmektedir. Bu iki kelimeden türetilen Samsung, "üç yıldız" anlamını taşımaktadır.

Kurulduğu günden bu yana 3 kere logo değiştiren Samsung, her iki eski logosunda da isim anlamı olan yıldızlara yer vermişti.

Tarihi boyunca büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen Samsung, bu yönde hatırı sayılır ilk atılımlarını 1950 yılında, perakende ve sigortacılık alanlarına adım atarak yaptı. Şu anda dünya çapında 319 bin çalışana sahip olan Samsung, sadece elektronik değil ayrıca, inşaat, eğlence, tıbbi hizmetler ve perakende gibi pek çok sektörde de boy göstermekte...

samsung-tarih

Daha çok teknoloji kimliğiyle ön plana çıkan Samsung'un diğer sektörlerde pek becerikli olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bunun en büyük kanıtlarından biriside, 828 metre boyuyla dünyanın en büyük binası olma özelliğini taşıyan, Burj Khalifa'nın bizzat Samsung tarafından inşa edilmesidir.

Samsung, 1970 yılında siyah beyaz televizyon, 1983 yılında masaüstü bilgisayar, 1985 yılında cep telefonu ve 1990 yılında ilk dizüstü bilgisayarını üretmiştir.

Tarihi boyunca birçok ilke imza atan şirketin en büyük başarılarından biriside, henüz iOS ve Android yokken, 2001 yılında SPH-i300 isimli dünyanın ilk akıllı telefonunu tanıtmasıdır. Bu denli önemli başarılara ve ilklere imza atan köklü bir şirketin, 2016 yılı 2. çeyreğinde 45,2 milyar dolar gelir elde etmesi, birçoğumuz için pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung ürünleriyle günlük hayatımızın hemen hemen her yerinde denk geldiğimizden, bizlerin asıl merak etiği reklam ve pazarlama giderleri olmakta. Bu yönden 2012 yılı istatistiklerini incelediğimizde, en büyük rakibi Apple'ın 1 milyar dolarlık reklam ve pazarlama bütçesi ayırmasına karşın, Samsung aynı dönem için 4 milyar dolar gözden çıkarmıştır.

Haberin devamında Samsung tarihçesine ilişkin hazırladığımız özel videolu içeriği izleyebilirsiniz. İyi seyirler dileriz.

Yazar: Muhammed Enes Aydemir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.