General Mobile GM5 Plus İnceleme

Fiyat/performans akıllı telefonlarından General Mobile GM5 Plus, yılın en çok satanları arasında ve tüm artıları/eksileri ile mercek altında…

Yayınlanma:
General Mobile GM5 Plus İnceleme

Akıllı telefon pazarındaki önde gelen markalardan biri de General Mobile. Türk merkezli şirket, uzun yıllardır iddialı modellerini potansiyel kullanıcılara sunuyor. Çoğu modelinde mütevazi fiyat etiketleri ile güçlü donanım argümanları ve şık tasarım öğelerini bir arada sunması ise çarpıcı detaylar arasında. 2016 ortasına doğru lanse edilen Android işletim sistemine sahip akıllı telefon modelleri GM5 Plus, orta segmente hitap eden, gayet iddialı özelliklerle geldi.

Tasarım: 2,5D ekran formu sayesinde yanlarda hafif bir kavis sunan cihaz, iPhone 6 serisine benzerliği ile dikkat çekiyor. Oval hatlara sahip ve elde tutuluşu da son derece rahat. Ön yüzünde herhangi bir fiziksel buton yok, ekran çerçevesi gayet ince yapıda ve şık görünüyor. Arka kısmında kamera ve flaşla birlikte 3 boyutlu algısı oluşturan kaplaması da ilgi çekici bir görünüm sağlamayı başarıyor, ayrıca bu detay sayesinde elden kolaylıkla kayıp düşmesi de bir hayli zor. Cihazın solunda SIM ve microSD girişi, sağda ise güç ve ses tuşları bulunuyor. Alt kısmında ise USB Type-C portunu görüyoruz.

Donanım: Akıllı telefon, 1.5 GHz gibi segment ortalamaları (1.3 GHz) açısından bir miktar daha yüksek saat hızları sunan bir işlemciye sahip. Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisi ile birlikte Adreno 405 grafikler, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı ve 3100 mAh pil kapasitesi öne çıkan diğer özellikleri arasında yer alıyor. Hafızası microSD ile artırılaibilen modelde yazılım tarafında ise Android 6.0 Marshmallow’un önyüklü geldiğini görüyorsunuz. 5.5 inç ekranda Full HD çözünürlük sunuluyor. 401ppi ekran yoğunluğu oldukça iyi. Görüntü net ve renkler son derece canlı. Ayrıca ekranı, kılcal çizilmelere karşı Gorilla Glass 4 kaplaması ile korunuyor.

general_mobile_gm5_plus_teknoloji-turu-2

13 MP arka kamera ve ilginç bir detay olarak 13 MP ön kamerası bulunuyor. General Mobile, bu modelde selfie severlerin yüzünü güldürmeyi hedeflemişe benziyor. Full HD video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Kameraları ile bir hayli başarılı fotoğraf ve video sonuçları elde edebiliyorsunuz. Ancak düşük ışıktaki görüntü netliği daha iyi olabilirdi.

Sonuç: General Mobile GM5 Plus, fiyatıyla ve sunduğu özelliklerle dikkat çekici bir Android’li model. 5.5 inç ekranıyla nispeten büyük bir model. Bir örnek vermek gerekirse iPhone 6s Plus’la aynı ekran boyutuna sahip. Donanım özellikleri ile oldukça kullanışlı. USB Type-C portu ile geliyor ve bu sayede daha hızlı veri aktarımı/hızlı şarj özellikleri sunuyor. Kutu içerisinden USB Type-C/USB dönüştürücüsünün çıkması da hoş bir artı. Beğenimizi kazanan bir model oldu, akıllı telefon satın almayı düşünüyorsanız göz atılmasında fayda var.

Ekran Resmi 2016-08-13 22.29.08

Artılar: Fiyat Performans Ekran Pil USB Type-C ve hızlı şarj.

Eksiler: Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi.

Huawei P9 Lite incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.