Apple Gelirleri ve Satış Adetleri

Apple Gelirleri ve Satış Adetleri

Yayınlanma:
Apple Gelirleri ve Satış Adetleri

Teknoloji şirketlerinin gelirleri her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu şirketlerin en başında gelenlerden biriside devrim niteliği taşıyan iPhone'un üreticisi Apple'dır. Öncesinde kısaca Apple'dan bahsetmek gerekirse merkezi Cupertino ve California'da bulunan donanım, yazılım ve tasarım alanında 1976 yıllından bu yana faaliyetlerini devam ettiren öncü teknoloji şirketidir.

Apple, “İphone, Mac, Apple Watch, Apple Tv, iPad, OS, iOS, App Store” gibi yazılım ve ürünlerini kullanan milyonlarca kullanıcıya sahip. Haliyle şirketin gelirlerinin dudak uçuklatan cinsten olması pek garipsenebilecek bir durum değil. Apple 2016 mali yılı ilk çeyreğinde 18,4 milyar dolar kar ederek bugüne kadar halka açık olan şirketlerin elde etmiş olduğu en yüksek çeyreklik rakama ulaşmış böylece bir rekorada imza atmıştır.

Fakat yapılan açıklamalarda bu yılın nisan, mayıs ve haziran aylarına denk gelen 2.çeyreğinde gelirinin azaldığı açıklandı. 2015 yılının aynı dönemine göre 10,7 milyar dolarlık net gelirin %27,1'lik düşüş yaşayarak 7,8 milyar dolar olduğu belirtildi. Bunlar dışında 2016 yılının ilk ve 2. çeyreklerine göre iPhone satışlarında da düşüş yaşandığını söylemek mümkün. 2015 yılının ilk çeyreğinde 61 milyon iPhone satışı gerçekleştiren Apple 2016 yılının ilk çeyreğinde %16,1'lik düşüşle 51,2 milyon iPhone satmayı başarmış.

Bu düşüşlerin Apple'ın önceki yıllara göre kendine kıyaslanmasıyla elde edilen sonuçlar olduğunu düşünürsek, geriye kalan rakamlar her halükarda muazzam. Çünkü Apple ortalama olarak dakikada 395 iPhone, 79 iPad, 30 Mac, 23 Apple Watch satışı gerçekleştirmektedir. 60 saniye içerisinde 48 bin App Store uygulama, 15 bin iTunes müzik indirmesi, 27 milyon 500 bin iMessages hizmetinden mesaj gönderimi gönderimi sağlanmakta. 390 bin dolar gelir 80 bin dolar kar elde etmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.