Batman The Telltale Series 1. Bölüm İncelemesi

Karşınızda Telltale Games'in başarılı yapımı; artıları, eksileri, olması gerekenleriyle Batman - The Telltale Series incelemesi.

Yayınlanma:
Batman The Telltale Series 1. Bölüm İncelemesi

Telltale Games The Walking Dead, Wolf Among Us gibi başarılı çizgi roman bazlı oyunlardan sonra şimdi de Batman evreninde geçen başarılı bir yapıma imza atıyor.

Hikaye:

Batman - The Telltale Series klasik Batman hikayesinin ilginç bir uyarlaması. Oyun alışıldık Batman hikayesinden ziyade Batman'in gizli kimliği milyarder sanayici ve hayırsever Bruce Wayne ve ailesi üzerine kurulu.

batman-the-telltale-inceleme

Henüz çocukken ailesinin bir soygun sırasında öldürülmesine şahit olan Wayne, unutamadığı anılar ve yaşadığı kabuslar sebebiyle suça ve masum insanların öldürülmesine karşı savaşmaya karar verir. Ve ortaya pek çok diğer süper kahraman gibi süper güçleri olmayan fakat teknolojik olarak donanımlı, üstün zekası ve dedektiflik konusunda gayet yetenekli Batman çıkar.

batman-catwoman

Oyunun genel gidişatında Batman'in, Harvey Dent'in Gotham Şehri Belediye Başkanlığı adaylığı için yardımcı olması, mafya patronu Carmine Falcone ile mücadelesi ve Catwoman ile çeşitli temaslarıyla karşı karşıyayız. Toplamda yaklaşık iki saati bulan sahne içi geçiş animasyonlarında, kimin kim olduğu gibi detaylara da fazlasıyla yer veren Telltale Games, hikaye konusunda oldukça başarılı bir iş çıkartmış.

Oynanış:

The Walking Dead, Wolf Among Us gibi diğer Telltale Games oyunlarında olduğu gibi bol cevaplı diyaloglar ve aksiyon dolu savaş sahneleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Diyaloglarda vereceğiniz cevaplarla Batman'in eylemsel tepkilerini "şiddete" yöneltmeniz de mümkün! Bu da demek oluyor ki, senaryo tamamen sizin seçimlerinizle ilerliyor!

Telltale-Batman-bolum1-inceleme

Batman - The Telltale iyi refleks isteyen, muazzam yakın dövüş mekaniği ile çizgi roman sayfaları içinde geçen bir aksiyondaymış gibi hissetmenizi sağlıyor. 5 farklı bölümden oluşacak oyun ilk bölümü Episode 1 ile çabuk tüketmeyi sevmeyenlerdenseniz, yaklaşık 4-5 saat aralığında oynanış süresi sunmakta.

batman-oyun

Artıları:

  • Güçlü, sürükleyici, akıcı hikaye ve seçimlerle belirlenen senaryo
  • Hatasız yakın dövüş mekaniği
  • Tatmin edici dedektif modu
  • Çizgi romanı andıran atmosferi, grafikleri

Eksileri:

  • Oyun şimdilik lag, fps problemi, diyaloglarda senkronizasyon bozukluğu gibi bazı optimizasyon sorunlarına sahip. Kısa süre içinde fix'lenmesi bekleniyor.
  • Bütünüyle oyundan zevk almak istiyorsanız, ileri derecede İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmekte; bizden söylemesi!

Ekran Resmi 2016-08-13 22.29.08

Sonuç:

Batman - The Telltale Series, beş bölümden oluşacak. Oyun, yayınlanan ilk bölümüyle hikaye/fiyat performansını fazlasıyla karşılıyor. PC için Steam platformunda yayınlanmış oyun, her ne kadar bazı performans sorunları barındırıyor olsa da; Batman temalı çizgi romanları, animasyonları, filmleri ve video oyunlarını severek takip edenler için inanılmaz bir deneyim sunuyor. Orta yükseklikte performansa sahip (i5 10GB Radeon 7850) bilgisayarımda gecikme sorunu haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan oynadığım oyunu, biraz da savsaklayarak yaklaşık 5 saatte bitirdim. Değdi mi? Ailece seçimimizi her zaman Kara Şövalye'den kullandığımız için, EVET! Bir sonraki bölüm için şimdiden sabırsızlanıyorum!

Batman - The Telltale Series Episode 1: Realm of Shadows

Geliştirici ve Yayımcı: Telltale Games

Platform: PC, PS4, Xbox One

Çıkış Tarihi: 2 Ağustos 2016

Fiyat: 39TL

Yazar: Beril Koç

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.