Mikro KEP nedir?

Mikro Yazılım, BTK tarafından KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) hizmeti verme konusunda yetkilendirilen ilk ERP Üreticisi şirket oldu. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Mikro KEP nedir?

2013 yılından bu yana Özel Entegratör konumuyla, e-Devlet uygulamalarını kendi altyapısı üzerinden sağlama yetkisine sahip olan Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım, BTK tarafından Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı (KEPHS) olarak atanan ilk ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) üreticisi şirket oldu.

KEP ne demektir, Mikro KEP nedir?

Kayıtlı elektronik posta (KEP) (Registered E-Mail: REM, Certified E-Mail: CEM), kısaca yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta olarak tanımlanabilir. KEP sistemi, yasal olarak geçerli güvenli elektronik imza ve zaman damgası kullanılarak, yetkili “kayıtlı e-posta hizmet sağlayıcı (KEPHS)” vasıtasıyla, bir elektronik postanın iletildiğini garanti altına almakta; ayrıca gönderen ve alan tarafların kimliklerini, gönderilen iletinin ve eklerinin başkalarınca değiştirilmediğini ve gönderim zamanını tespit edebilmeyi ve bunlarla ilgili yasal olarak geçerli olan kesin delilleri üretebilmeyi sağlamaktadır.

Mikro KEP, düşük maliyetle resmi belgelerinizi hızlı ve güvenilir bir şekilde iletir. Gönderici ve alıcı tarafların belli olduğu, içeriğin ve gönderim tarihinin hiçbir şekilde değiştirilemediği Mikro KEP sisteminde; ihale, sözleşme, teklif ve evraklarından şirket beyannamelerine kadar bütün elektronik gönderileriniz 20 sene süreyle saklanır. Hukuki geçerliliği olan ve taraflar arasındaki herhangi bir uyuşmazlıkta kesin delil olarak kullanılabilen bu gönderiler, sizi yasal olarak koruma altına alır.

Mikro KEP’in sağladığı avantajlar nelerdir?

Bireyler ve şirketler için KEP hizmetini Mikro Yazılım’dan almanın sağlayabileceği avantajlar şu şekildedir:

  • Mikro Yazılım, BTK’dan KEP sistemi işletme yetkisi almaya hak kazanmış ilk ERP üreticisi şirkettir.
  • Mikro Yazılım’ın tam entegrasyonuyla tek platformdan hem KEP hem de ERP hizmeti alınabilir.
  • Şirketler; e-fatura, e-arşiv, e-defter saklama ve Mikro KEP hizmetlerini aynı platformdan yine Mikro Yazılım ile alabilirler.
  • İlk 1 yıl boyunca Mikro KEP hesabına ücretsiz sahip olabilirsiniz.
  • Mikro KEP My E-Kontör sistemi ile çalıştığından, kurumsal müşteriler, aldıkları kontörleri Mikro KEP ve diğer e-hizmetler için kullanabilir.

Nasıl başvuruluyor?

Bireysel ve kurumsal kullanıcılar, mikrokep adresi üzerinden girip, başvuru bölümünü tıklayarak, bireysel ve kurumsal başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.