Sennheiser Momentum Black İncelemesi

Test merkezimizdeki ses kaynaklarından gelen sese renk veren Sennheiser Momentum Black, kendi türünün en iddialı örnekleri arasında. Oldukça yetenekli bir kulaküstü kulaklık modeli.

Yayınlanma:
Sennheiser Momentum Black İncelemesi

Sennheiser Momentum Black inceleme makalesine ilk olarak tasarımı ile başlıyoruz, devamında teknik özellikleri, kullanım kolaylığı, artıları ve eksileri ele alınıyor...

Tasarım: Kulaklık oldukça genel bir tüketici elektroniği ihtiyaçı ve bu konuda üretim gerçekleştiren çok sayıda marka var.

Sennheiser, gerek ülkemizde gerekse dünyanın hemen her yerinde yüksek bilinirliğine sahip, güvenilir ve iddialı markalardan biri. Test merkezimizde ağırladığımız Momentum Black adlı model ise gerek tasarımı gerekse özellikleri ile son derece iyi. Bazı negatif özellikleri var, ancak genel itibarıyla olumlu intiba bırakan bir kulaklık olduğunu belirtelim.

Kutusunda, ayrı bir kılıfın içindeki bir diğer kutudan çıkıyor. Matruşka bebeklerini hatırlatar türden bir durum. Son derece premium bir görüntüye sahip. Sizi gayet inovatif bir tasarımla karşılıyor. Katlanabilir yapıda, metal bir kızak üzerinden hareket edebilen kulaklık pedleri, her boyuttaki kafa için uygun forma ulaşıyor. Metal aksamın üzerinde deri var, burası da adeta başınızın üzerinde bir tüy misali ilginç bir konfor vaat ediyor.

MOMENTUM_II_Case_AE_RGB_red-1050x1050

Kulaklık pedleri yumuşak deriden ve çok rahat, çoğu deri kulaklık pedinin Sennheiser Momentum Black’teki kulaklık pedlerini örnek alması gerek. Bu noktada tek sorun ise eğer gözlük kullanıyorsanız, kulağınızın çevresi bir miktar rahatsızlık yaratabiliyor.

Ama zamanla kullanımda pratik çözümler üretiyorsunuz, örneğin kulaklığı biraz aşağıda kullanım, vb. 1.4 metrelik kulaklık kablosunun üzerinde bir de Samsung Galaxy cihazlarla uyumlu bir kontrol bölümü bulunuyor. Buradaki butonlarla sesi yükseltip alçaltabiliyor, aramalara yanıtlar verebiliyorsunuz. Samsung cihazlara özel bu ekstranın benzerinden keşke iOS cihazlara uyumlu bir modül de kutu içeriğinde yer alsaydı.

Sennheiser-Momentum-2_0-deal-03

Performans: Ürün yüksek segmentli bir ses sunumuna sahip. Kulaklık pedleri kulağınızın iç kısmı ile sürücü arasındaki mesafeyi biraz açtığı için basları direkt ‘en uç noktada’ alamasanız da buna gerek de duymuyorsunuz, oldukça tatmin edici bir ses performansı söz konusu. Tizler de gayet etkileyici. Ses yüksekliği konusunda dikkat etmeniz gerekli, çünkü çok yüksek seviyeye aldığınızda –bu size kesinlikle fazla geliyor- Bu noktada çok güçlü bir altenatif durumunda Sennheiser Momentum Black.

Öte yandan sesin dışarıya biraz fazla gitmesi gibi bir durum da var. Bunun temel nedeni kulaklık pedlerinde –kulak-ped- arası basıncın düşüklüğü ve bunun doğal sonucu olarak da sesin adeta kenarlardan dışarı çıkması. Açıkcası kalabalık ortamlar için tavsiyemiz yüksek sesle müzik dinlenmesi yönünde. 16-22.000 dB arası frekans aralığı, 18 Ohm empedans değerleri de öne çıkan ayrıntılar arasında. Fiyatının hakkını veren bir model olmakla beraber kendi teknoloji ve tasarım argümanları baz alındığında kimi kullanıcılara yüksek meblalı bir alternatif olarak görünebilir. Şunun altını tekrardan çizelim, kendi fiyatına göre özellikleri gayet iyi.

MOMENTUM_II_Wireless_Ivory

Artılar: Katlanabilirlik Ses performansı Konforlu kullanım Premium görünüm Samsung Galaxy uyumluluğu.

Eksiler: iOS için de ayrıca kontrol mekanizması olabilirdi Fiyatı biraz daha düşük olabilirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.