Ah Yahoo Vah Yahoo!

Yahoo artık Verizon adlı ABD merkezli mobil operatör şirketinin! Satın alım tamamlandı, işte o 'düşük' rakam ve detaylar...

Yayınlanma:
Ah Yahoo Vah Yahoo!

90'ların fenomen internet şirketi Yahoo, oldukça komik bir rakam karşılığında el değiştirdi. Şirket, artık ABD'li mobil operatör şirketi Verizon'un ve satın alım bedeli de 4 milyar 830 milyon dolar. Evet, 5 milyar dolar bile değil. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Pokemon GO'nun, Nintendo'nun değerini 10 miyar doların üzerinde artırdığı, Apple'ın sadece 3 ayda 20 milyar dolar yakın kar elde ettiği düşünülürse Yahoo gibi bir markanın 'ederi' üzücü olmadı değil. İşin ilginç yanı çöküşün bir türlü önlenememesi ve gelinen noktanın da çok önceden görülmesine karşın bir türlü gerekli müdahalelerin gelmemesi.

money-apple

Yahoo'nun satın alımı ile ilgili ilk teklif geçtiğimiz haziran ayında yine Verizon tarafından gelmişti. 3 milyar dolarla açılan pazarlık 4,83 milyar dolarla noktalanmış oldu. Verizon; Yahoo'nun internet servislerini, Tumblr'ı ve şirketin gayrimenkul ve çalışanlarını eline geçirmiş oldu.

Öte yandan Yahoo'nun Alibaba hisselerinin ise satılmadığı açıklandı. Yahoo çalışanlarının durumu şimdilik belirsizliğini korurken ciddi bir işten çıkarma hamlesi bekleniyor.

Verizon nedir?

ABD merkezli bir teknoloji şirketi. Mobil operatör şirketi olarak da tanınır. Ünlü medya platformu Huffington Post'un da sahibi. Ve son olarak Yahoo şirketini satın aldı.

Ekran_Resmi_2016-07-25_18_12_24 Yahoo, sektördeki en düşük maaşlı spikerleri elinde bulunduruyordu...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.