Hangi Saatlerde Paylaşım Yapılmalı?

Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn'de hangi saatlerde paylaşım yapılmalı, hangi günlerde daha çok kişiye ulaşılır? İşte bilimsel analizlerle yanıtlar...

Yayınlanma:
Hangi Saatlerde Paylaşım Yapılmalı?

Akıllı telefonların bir 'uzuv' halini aldığı günümüzde sosyal medya adeta hayatın tam merkezinde... Instagram'da Hikaye paylaşımı, fotoğraf ve video paylaşımı hiç olmadığı kadar revaçta. Twitter, 280 karaktere çıkan sınırlarıyla daha eğlenceli. Facebook ise multimedya deneyimi dendiğinde hala büyük bir yıldız. Peki hangi saatlerde paylaşım yapılmalı? İşte bu sorunun yanıtlarını, çeşitli bilimsel analizleri derleyerek ele aldık.

Türkiye sosyal medyaya ilgi açısından dünya genelinde önde gelen ülkeler arasında. Nisan 2020 dönemindeki açıklamaya göre en fazla Twitter kullanıcısına sahip 10 ülkeden biriyiz. Ayrıca Facebook için de benzer göstergeler söz konusu. Peki milyonlarca sosyal hesap sahibi, paylaşımlarında daha fazla beğeni ve takipçi için ne gibi adımlar atıyor? Birazdan değineceğimiz detaylar, sosyal medyada daha fazla etkileşim isteyenler için altın değerinde...

Türkiye’de Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram en çok kullanılan sosyal ağlar arasında. Son verilere göre Google+ sabah 09:00-11:00 arası, Pinterest ise günün ilk saatlerinde aktif kullanılıyor. Hafta sonu ise Instagram ve Youtube kullanımında artış yaşanıyor.Facebook'ta çarşamba günleri altın değerinde!

Peki hangi saatler tercih edilmeli?

Türkiye’de en popüler sosyal ağ olarak Facebook ilk sırada yerini alıyor. 40 milyona yakın kullanıcıya sahip Facebook’un İstanbul’da sekiz milyondan fazla kullanıcısı var.

  • Özellikle işe giderken sabah saatleri ve akşam iş çıkışı saatleri Facebook’un en yoğun kullanıldığı zamanken, en çok vakit geçirilen gün ise Çarşamba. Not aldınız mı?

Yani Facebook paylaşım saatleri denilince bu zaman dilimlerine dikkat etmek daha çok kişiye ulaşmak adına büyük önem taşıyor.

Instagram Paylaşım Saatleri

Okuma Önerisi: Bu Sosyal Medya Araçlarını Bilmek, Daha Fazla Takipçi Demek!

Twitter'da hangi saatlerde Tweet atılmalı?

Twitter ise en fazla kullanılan sosyal ağlar arasında ikinci sırada yerini alıyor. Twitter’ın aktif kullanımı da en çok akşam saatlerinde ve televizyon karşısında gerçekleşiyor. Hafta sonu ise Instagram ve Youtube kullanımında hafta içine oranla yüzde 30 artış olmakta. instagramda hangi saatlerde paylaşım yapılmalı sorusunun yanıtı da bu noktada ortaya çıkıyor. Yani Instagram paylaşım saatleri denilince hafta sonu paylaşım yapmak ve paylaşım için özellikle akşam saatlerini seçmek, daha çok kişiye ulaşmak adına büyük önem taşıyor.

Instagram ve LinkedIn için hangi saatlerde etki artıyor?

Özellikle hafta sonu dışarı çıkıp gezenler Instagram’da yoğun olarak içerik paylaşıyor. Tatil fotoları, yeme-içme mekanlarına dair fotoğraflar da zaten hafta sonlarının olmazsa olmazları değil mi? Facebook en çok beğeni saatleri, Facebook paylaşım saatleri 13:00-14:00, öte yandan yabancı takipçi ve beğeni için gece yarısı da önemli; özellikle TR saati ile 00:00 ve 04:00, ABD gibi yoğun Instagram kullanımının olduğu diğer ülkeler için Türkiye'deki paylaşımlara ilginin arttığı saatler. Twitter’da 13:00-15:00 ve Linkedin’de ise 17:00-18:00 saatleri içerik paylaşmak için uygun.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.