Tayga Baltacıoğlu ile Mutlubiev Üzerine Mutlu Bir Röportaj

Mutlubiev kurucusu Tayga Baltacıoğlu ile Mutlubiev üzerine konuştuk. Bodrum'a açılan Mutlubiev, 5 binden fazla müşteriye ulaştı.

Yayınlanma:
Tayga Baltacıoğlu ile Mutlubiev Üzerine Mutlu Bir Röportaj

TeknolojiTuru: Mutlubiev nedir? Nasıl ortaya çıktı? Tayga Baltacıoğlu: Mutlubiev evine veya ofisine temizlik hizmeti arayanlar ile hizmet sağlayıcı Temizlik Profesyonellerini buluşturan online bir platformdur. Fikir tamamen ihtiyaçlardan ortaya çıktı. Evimizdeki yardımcı 7 yıl sonra bizi bırakınca büyük bir boşluğa düştük, aynı şekilde etrafımızdaki insanlarda da benzer problemleri görünce girişimcilik ruhu ağır bastı ve bu işi yapmaya karar verdim.

T: Mutlubiev nasıl çalışır? Tayga Baltacıoğlu: Mutlubiev müşterilerin siparişlerine göre anlık olarak lokasyon ve uygunluk bakımından en doğru temizlik profesyonelini otomatik olarak sipariş ile eşleştirir. 2 ay içinde hem temizlik profesyonellerine hem de müşterilerimize sunacağımız aplikasyonumuz sayesinde iki taraf içinde daha optimize bir sistem olacak. Tüm işler sistemde hazır olarak bekleyecek ve en uygun temizlik profesyonelleri işleri kendileri seçecekler. Böylece yoğun dönemlerde daha kolay çalışabileceğiz.

T: Mutlubiev mayıs ayı itibarıyla 5000 müşteriye ulaştı. Bu rakam kaç aylık çalışmanın bir sonucu? Tayga Baltacıoğlu:5000 müşteri hedefimiz 2015 eylül ayından bu yana gerçekleştirdiğimiz bir hedef. Temmuz ayı bitmeden 10.000 müşteri sayısına ulaşacağız gibi gözüküyor. Güzel bir ivme yakaladık, devamını getiriyoruz.

T: Mutlubiev Haziran ayı başlangıcı ile Bodrum’da faaliyet göstermeye başladı. Bodrum’da nasıl bir organizasyon süreciniz oluştu? Bodrum için planlarınız nedir? Tayga Baltacıoğlu:Yaz aylarında özellikle bodrum özelinde yaşayan müşterilerimizden gelen yoğun talep sonucunda bodrum şubemizi açtık. Bölgedeki onlarca temizlik firmasıyla yaptığımız görüşmeler sonrasında standartları en yüksek 4 firma ile hizmet vermeye başladık. Şimdiden yoğun günler yaşıyoruz, haziran sonu full kapasite hizmet vermeye başlarız gibi gözüküyor. Eğer bodrum insanı hizmetimizden memnun kalır ise 12 ay devam etmeyi düşünüyoruz.

T: İstanbul ve Bodrum arasındaki fiyat farkının sebebi Bodrum’da yeni faaliyete geçmiş olmanızdan mı kaynaklanıyor? Tayga Baltacıoğlu:Fiyat farkı tamamen bodrumdaki iş ortaklarımızdan kaynaklanıyor. Kısa dönem hizmet verdiklerinden fiyatları yüksek tutuyorlar. Zamanla fiyatlar İstanbul ortalamasına inecektir.

T: Mutlubiev olarak ofis alanında nasıl bir hizmet sunuyorsunuz? Tayga Baltacıoğlu:Ofis alanında 5000 metre kare ofisten 90 metre kare home ofislere bir çok farklı müşteri ile çalışıyoruz. Her müşteri için ürettiğimiz özel çözümler sayesinde yaklaşık 60'ın üzerinde bir ofis portföyümüz mevcut.

T: Mutlubiev’in ileriye dönük planları nelerdir? Bulunduğumuz sene içerisinde yeni bir şehirde faaliyet gösterme planınız var mı? Tayga Baltacıoğlu:Mutlubiev olarak 2017 senesinde yeni şehirler hatta yeni ülke hedefimiz var. İlerleyen zamanlarda bizi daha çok duyacağınızdan eminim. Göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederim.

Röportaj: Bilal Boğa

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.