CONN Fusion Smart Power M1 İncelemesi

Devasa bütçeler ayrılmadan ulaşılabilen sıvı soğutmalı performans bilgisayarı CONN Fusion Smart Power M1 test merkezimizdeydi. İşte sonuçlar...

Yayınlanma:
CONN Fusion Smart Power M1 İncelemesi

Oyun meraklıları için konsol mu PC mi sorusu hala gündemdeki tazeliğini koruyor. Tercihini PC’den yana kullananları ise zorlu bir süreç bekliyor. Güçlü donanım yapı taşlarına sahip, üstelik konfigüre edilebilir bir bilgisayarla tanışmak pek de kolay değil. Bir de sınırları zorlayan bilgisayarlar söz konusu. Hardcore gamer’lara hitap eden bu ürünlere dair geniş yelpazesi ile CONN, son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Türk menşeili markanın ilgi çekici modellerden biri ise Fusion Smart Power M1. Sizi kutusundan çıkardığınız anda çarpıcı bir tasarımla karşılıyor.

Endüstriyel öğelerle donatılmış bir görsellik söz konusu bu modelde. Geometrik hatlar, açıldığında yanan ışıkları ve üstelik kompakt yapısıyla öne çıkıyor. Temelde bir bilgisayar kasasından söz ediyoruz, ancak diğer birçoğundan ayrı yerde konumlanması gerekiyor. Corsair Graphite Serisi 380T mini ITX PC kasası ile CONN Fusion Smart Power M1, oldukça kullanışlı ve performans odaklı bir alternatif vaat ediyor.

35075498077217049142

Üzerinde bir kulp var, böylelikle taşınabilmesi de mümkün. Kasa, size sunulan donanımı, daha sonra güncelleyebilmeniz için kolay erişilebilir bir iç hacime sahip. Grafik kartı alanı geniş ve beş fanlı bir soğutma sistemi de mevcut. PC’nin zorlu grafik çözümlemeleri, vb nedenlerle ısınma ve bilgisayarın kasmasından müzdarip oyun severlere duyurulur; Fusion Smart Power M1’de ısınma sorunları minimumda.

Donanım: Üreticisi, size bazı alternatifler sunuyor. Örneğin Intel Core i7 ya da i5 işlemcilerden birini tercih edebiliyorsunuz, bunlar doğal olarak fiyatı belirleyen etmenler. Test merkezimizde ağırladığımız konfigürasyon, Fusion Smart Power M1 için üst seviye donanım yapılarından biri şeklinde; Asus B150I PRO GAMING Anakart, Intel i7 6700 işlemci, ASUS GTX 960 ROG STRIX OC EDT. 4 GB ekran kartı, Corsair Vengeance 16 GB DDR4 RAM ve Corsair 240 GB (560/530 MB/sn)SSD ile karşı karşıyayız. Son derece çarpıcı bir donanım örgüsü, peki performansa dair sonuçlar nasıl?

1525122633714612258

Performans ve sonuç

Denediğimiz PC oyunlarında kasma, atlama, takılma gibi problemlerle karşılaşılmadı. En üst grafik ayarları seçilerek üstün bir oyun deneyimi sağlandı. Online oyun meraklıları için bu modelin Intel Gigabit Ethernet ve LANGuard ile daha hızlı internet sağladığını belirtelim. Ek olarak ses performansı gayet iyi, bu noktada bir fps oyun aracı olan Asus Sonic Radar II de yine konfigürasyon dahilinde.

Gelelim sıvı soğutma teknolojisine; Hydro serisi H60 Sıvı CPU Soğutucusu teknolojisi sayesinde bilgisayar yüksek verimli bir soğutma sunuyor. CONN Fusion Smart Power M1, performansı doğrudan etkileyen bu yönüyle piyasadaki çoğu rakibinden ayrılıyor. Sıvı soğutma hakkında detaylı bilgiler de yine web sitesi üzerinden ve teknik destek tarafından sağlanıyor.

Artılar: Yüksek performans Sıvı soğutma sistemi Tasarım Konfigüre edilebilirlik.

Eksiler: -

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.