PowerBank İhtiyacınız için Tavsiyemiz: TP-LINK 10400 mAh

Mobil cihazlar için taşınabilir şarj ünitesi TP-LINK 10400 mAh test konuğumuz oldu. Aygıtın artıları, eksileri ve tüm detayları...

Yayınlanma:
PowerBank İhtiyacınız için Tavsiyemiz: TP-LINK 10400 mAh

Eğer bir akıllı cihaz kullanıcısıysanız, ki muhtemelen evet, uzun yolculuk yapıyor olsanız da olmasanız da, mutlaka bir PowerBank’e ihtiyacınız olabilir. Peki, ne tavsiye ediyoruz? Tabi ki onlarca model inceledik, araştırdık ve sizler için gayet portatif ve kullanışlı bir model bulduk.

Bizzat kendim kullanmak için araştırma yaparken keşfettiğim bir cihaz aslında. Peki ne arıyordum? Aslında aradığım iki önemli özellik vardı, birincisi uzun ömürlü bataryaya sahip olması, ikincisi ise küçük ve oldukça portatif olması gerekiyordu. Sonra, oldukça kapsamlı bir araştırmaya girişmiş halde buldum kendimi. Uzun süreli şarj etsin ve hatta 2 cihazı birden yolda bırakmasın diyorsanız, en az 10400 mAh olan seçeneklere bakmalısınız. Genelde küçük ürünler, daha küçük amperlerde oluyor. Bu da pek işimizi görmüyor açıkçası. 10400 mAh olup da defter büyüklüğünde bir cihazı da taşımak oldukça zor gelir. Arka cebimde PowerBank olsun, ön cebimde de şarjda olan telefonum, böyle bir güzelliği ise TL-PB10400 modeli ile TP-Link sunuyor bizlere.

tplink2

Hem küçük boyutu hem de ergonomik tasarımı, oldukça cazip kılıyor, cihazımızı. Sipariş vermeden önce çevremde PowerBank kullananlar ile görüştüm, cihazlarını test ettim ve hiçbirini beğenemedim. Bir şarj aletini cebimde taşıyamayacaksam, elimde yük olacaksa, ne anlamı var ki, diye düşündüm. Bu cihazı ise internette araştırdıktan sonra, satın aldım ve her gün kullanıyorum desem yeridir. En güzel özelliklerinden biri, hem iPad’imi hem de iPhone’umu aynı anda şarj edebiliyorum. İki USB girişi olması güzel bir özellik bence. Ayrıca zarif bir taşıma kılıfıyla da geliyor olması, çok hoş.

Neden başka bir cihaz olmasın?

Tabi ki başka alternatifler de bulabilirsiniz. Ama hem cihazınızı birkaç kez şarj edecek, hem iki cihazı aynı anda şarj etmenizi sağlayacak, hem ergonomik ve küçük tasarıma sahip olacak, fiyatı da uygun olacak ve güzel de bir taşıma kılıfı olacak… Kısacası, bizzat bir süredir kullandığım bu cihazı sizlere de tavsiye ederim.

tplink1

Fiyat konusuna gelelim…

Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Türkiye’deki fırsatların hepsini araştırdım tek tek. Fiyat listeleri çıkardım. Neredeyse her yerde yakın fiyatlarla satılıyor, TP-Link TL-PB10400. Yaklaşık fiyatlar ise şöyle: Amerika Birleşik Devletleri: 20 USD (58 TL) Polonya: 120 Zloty (90 TL) Brezilya: 110 Real (91 TL) Türkiye: 80 Türk Lirası Türkiye fiyatları gayet uygun yani, karşılaştırmamızdaki diğer ülkelere göre. Başta da belirttiğim gibi, eğer akıllı cihaz kullanıyorsanız, bu ister telefon ister tablet olsun, ‘ne gerek var’ derken, aldıktan sonra her gün kullanacağınız bir aksesuar haline geliyor, PowerBank’ler. İhtiyaç duyuyor insan, bir zaman sonra. Başka bir İnceleme & Analiz yazımızda görüşmek üzere…

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.