Bilgisayar ve İnternet Konulu Film ve Diziler

Dizi, film izlemeyi herkes sever. Peki ya bilgisayar ve internet konulu film veya dizi olursa? İşte bilgisayar ve internet konulu 8 dizi/film.

Yayınlanma:
Bilgisayar ve İnternet Konulu Film ve Diziler

Bilgisayar ve internet konulu film ve diziler, bu kapsamlı makalede bir araya getirildi. Hangisini izlerseniz izleyin pişman olmuyorsunuz...

1. Mr. Robot (IMDB; 8.8 / Dizi)

Yayınlandığı günden beri bilgisayar ve internetle haşır neşir olanlar başta olmak üzere tüm teknoloji meraklılarının soluksuz izlediği ve her yeni bölümünü sabırsızlıkla izlediği Mr.Robot dizisi listemizin başında olmayı hakediyor. Mr.Robot dizisinde genç bir bilgisayar yazılımcısı olan Elliot Alderson'un sosyal anksiyete hastalığını ve Hacking dünyasıyla arasındaki bağlantısını gözler önüne seriyor. Kendi içinde birçok gizemli soruyu akıllara getiren Mr.Robot dizisinin her bölümü bambaşka bir biçimde ve merak uyandırıcı bir şekilde anlatılıyor.

2015 yılında ilk bölümünü yayınlayan ve 10 bölümlük 1.sezondan oluşan Mr.Robot oldukça ilgi çeken ve merak ettiren kurgusuyla Haziran 2016'da 2.sezon ilk bölümüyle tekrardan izleyicilerle bulaşacak. İlk bölümünden itibaren sıkı şekilde izleyeceğiniz bu gizemli diziyi izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Güncelleme: Dizinin 2. sezonu heyecan verici ve gizemli bir kurguyla Mr. Robot'u tüm zamanların en iyi yapımlarından biri noktasına taşıma yolunda ilerliyor. Elliot'un hayal dünyasında gezinen izleyenler, özellikle 7. bölümde adeta 'şok' geçirdiler. Henüz izlemeyenler için kaçırılmaması gereken bir dizi. Haberin devamında tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. İyi seyirler...

2. The Social Network (Sosyal Ağ) (IMDB;7.7 / Film)

the-social-network

Sosyal ağ dizisi ismindende anlaşıldığı üzere dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook'un kuruluşunu ve kurucusu olan Mark Zuckerberg'in Facebook'u kurmadan öncesi ve sonrasında yaşanana her şeyi anlatıyor. Bugün internet denilince akıllara gelen ilk site olan Facebook'un hikayesini bu film ile öğrenebilirsiniz.

Oldukça keyifli ve gerçekçi bir şekilde sinemaya aktarılan bu film Mark Zuckerberg'in Harvard Üniversitesi'ndeki öğrenciliğinden itibaren başlıyor ve Facebook'un bir dünya devi oluşuna kadar devam ediyor. İçinizdeki girişimcilik ruhunu tetikleyecek olan film, girişimciliği dışında Mark Zuckerberg'in hayatı ve Facebook'un davaları üzerinde de durmayı ihmal etmiyor. Facebook'un baştan sona anlatıldığı ve dağın gözükmeyen kısımlarının da bulunduğu bu filmi izlemenizi öneririz.

3. Jobs (IMDB;5.9 / Film)

jobs-filmi

Jobs filmi, Ashton Kutcher'in başrolde oynadığı ve Apple'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Steve Jobs'un hayatının beyaz perdeye aktarıldığı ilk film. Steve Jobs'un üniversitedeki hayatıyla birlikte başlayan film, Apple'ın dev bir teknoloji şirketi oluşuna kadar devam ediyor ve muhteşem bir kapanışla filmi izledikten sonra çarpılmanızı hedefliyor. Yalnızca Apple değil, aynı zamanda Steve Jobs'ın düşüncelerini anlamak isteyenler için yapılmış güzel bir biyografi filmi. Teknoloji ve düşünmek konularında Jobs filminden bir çok çıkarabileceğiniz ders bulunuyor. Şimdiden keyifli seyirler.

4. Silicon Valley (Silikon Vadisi) (IMDB;8.5 / Dizi)

silikon-vadisi-film

Mr.Robot dizisinden sonra en yüksek IMDB oranının sahibi olan Silikon Vadisi dizisi, genç ve çekingen olan bir gencin geliştirdiği yazılımı internet dünyasına kazandırma çabasını detaylarıyla anlatan keyifli bir dizi. Listedeki tüm yapımcıların tam tersine Silikon Vadisi dizisinde sizi kahkahalar ve American Pie tadında bir dizi bekliyor. İyi bir yazılımcı olan Richard Hendricks dünyanın data kullanımını mühim derecede değiştirecek sıkıştırma yapısı ve yazılımı üretir.

Richard'ın peşine düşen yatırımcıların yanı sıra uğraşması gereken birbirinden farklı takım arkadaşlarını dizide görüyoruz. Her bölümünde izleyicilere ayrı bir kahkaha tufanı estiren Silikon Vadisi dizisi, özellikle geliştiricilerin gelecekte yaşaması muhtemel olan hayat kurgusunu içinde bulunduruyor. Dizi devam etmekte.

5. Kein System ist Sicher (Who Am I) (IMDB;7.6 / Film)

ben-kimim-film

2014 bir Alman yapımı film olan "Who Am I" yani "Ben Kimim" adlı bu film şuana kadar izleyicilerin karşına çıkan açık ara en iddialı hacker ve internet konulu filmlerden birisi. Benjamin adındaki genç bir bilgisayar kullanıcısının hayatını ele alan Who Am I filmi, tek kişilik gücün nasıl bir ekibe dönüştüğünü ve neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. Bilgisayar tutkunlarının kaçırmaması gereken bu film, mutlaka internet kullanıcılarının kendisine ders çıkartabileceği türden güzel bir hacker konulu film. Tekrar tekrar bıkmadan izleyebileceğiniz bu muhteşem film sanal sistemlerin ne kadar güvenli olup olmadığını tekrardan sorgulayabilmeniz adına çarpıcı bir etki yapıyor. Mutlaka ve mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz, şuana kadar böyle bir film izlemediniz.

6. The Internship (Genç Çıraklar) (IMDB; 6.3 / Film)

genc-ciraklar

Daha önce hiç Google çalışanı olmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünmüş müydünüz? Peki, ya otuzuna gelmiş ve internet ile alakanız olmamış olmasına rağmen yine de bu duygunun nasıl bir şey olduğunu düşünür müydünüz? O zaman sizin için en iyi film "The Internship" olacaktır. Yaş olmuş otuz, farklı satış alanlarında yıllar boyunca yaptıkları işi zarar ettiren, batıran iki dost, dünyanın en iyi şirketlerinden birisi olan Google'da işe başlamak için başvuru yaparlar.

Ön başvurularının ardından kabul aşamasında gerçekleştirilecek olan proje ise hayatlarındaki dönüm noktası olacaktır. Rengarenk bisikletleri ve ofisiye birlikte bu filmde Google merkez ofisine girecek ve genç çırakların hayat öyküsüne tanıklık edeceksiniz.

7. Her (O) (IMDB;8.0 / Film)

her-o-filmi

"Her" yani "O" filmi mutsuz ve umutsuz bir yaşam süren metin yazarı Theodore'un ilk kez bir akıllı işletim sistemi kullanmasını anlatıyor. "Bizim işletim sistemimiz kötü mü yahu" demeyin, çünkü filmdeki işletim sistemi sizi dinleyip isteklerinizi karşılık veriyor, kendi düşüncelerini geliştiriyor ve böylece sizinle bir insanmış gibi konuşuyor, davranıyor. Bir bilgisayarla insan arasında aşık olurcasına bir bağ kurulabilir mi sorusunun cevabı film içerisinde yer buluyor. Şimdiden izleme listenize alın.

8. Chef (Şef) (IMDB;7.3 / Film)

chef-sef-film

Şef, sosyal medyada karşılaştığı tartışmalar sebebiyle kızışıp işinden atılmasına neden olan Carl Casper'ın hikayesini konu ediniyor. İşinden atılan ve sosyal medyaya karşı bir düşman hale gelen "Chef" kısa zaman sonra sosyal medyanın tüm olumsuz yönlerini birer birer avantaja çevirmeyi başararak hafızalardan silinmeyecek bir mutfak karavanının sahibi oluyor. En işe yaramayacağını sandığımız konum bildirimi uygulamaları ve sosyal medya kanallarının doğru yerlerde kullanıldığında birçok şeyi değiştirebileceğini görmemizi sağlayacak olan bu güzel kurgulanmış filmide izleyecekleriniz listesine mutlaka alın. Not: Eklemek istediğiniz dizi veya film varsa yorum göndererek bize bildirebilirsiniz. Eklemekten büyük bir keyif duyarız. :)

Yazar: Ahmet Ziya Çakmak

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.