Rapor: Afrika Twitter Kullanım İstatistikleri

Yayınlanan yeni bir rapor Afrika kıtasındaki en fazla tweet gönderilen ülkeleri belirledi. Buna göre en üretken ülkeler Mısır ve Nijerya.

Yayınlanma:
Rapor: Afrika Twitter Kullanım İstatistikleri

Yayınlanan yeni bir rapor Afrika kıtasındaki en fazla tweet gönderilen ülkeleri belirledi. Buna göre en üretken ülkeler Mısır, Nijerya ve Güney Afrika… Londra merkezli iletişim firması Portland’ın araştırmasına göre 2015 yılında Afrika kıtasındaki ülkelerden 1 milyar 600 milyon tweet gönderildi. Bunun yaklaşık 3’te 1’ine denk gelen yarım milyar tweet’in kaynağı Mısır oldu. Piramitleri ile ünlü ülkeyi 360 milyon tweet ile Nijerya ve 325 milyon tweet’le Güney Afrika izledi.

Raporda, tweet’lerdeki ana konuların altı çizildi. Buna göre en çok gündem olan konular şov dünyası ve eğlence ile ilgili. Ayrıca politik konular da tartışılıyor. Örneğin bir orta Afrika ülkesi olan Burundi’de geçtiğimiz yıl ki seçimler sırasında #FreeBurundi ve #BurundiCrisis gibi hashtag’ler sosyal medya gündeminde uzun süre yer edinmişti. Ayrıca İŞİD, El Kaide gibi silahlı grupların da mikro blog ağını yoğun olarak kullandıkları görüldü.

twitter-afrika

Sosyal medya kullanımı Afrika’da hızla artıyor. 2015 Eylül ayı rakamlarına göre Afrika’daki Facebook kullanıcı sayısı 120 milyon. Bu rakam, aynı yılın haziran ayında 100 milyondu; özetle sadece birkaç ay içerisinde yüzde 20’yi aşan bir kullanıcı sayısı artışı kaydedildi.

Yine Güney Afrikalıların günde ortalama 3 saat 20 dakika sosyal medyada vakit geçirdikleri de dikkat çeken göstergeler arasında.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.