Pioneer SE-MJ561BT-S Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Pioneer SE-MJ561BT-S Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Yayınlanma:
Pioneer SE-MJ561BT-S Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Müzikle aranız nasıl? Peki ya dizi ya da sinema? Bayılıyor musunuz? Öyleyse iyi bir kulaklığa ihtiyacınız var. Ama bir dakika! Akıllı telefonunuzun kulaklığından memnun olabilir ya da zaten bir kulaklığa sahip olabilirsiniz.

Kuvvetle muhtemel şeyler, ancak daha fonksiyonel üstelik ‘kablosuz’ bir kulaklık sahibi olmak da ilginizi çekiyor ve araştırma yapıyorsanız size test merkezimize ulaşan yeni bir modelden söz etmek istiyoruz: Pioneer SE-MJ561BT-S. Bu kulaklık modelini ‘kablosuz kulaklık’ olarak tanımlamalıyız. Herhangi 2,5 ya da 3,5mm jack girişine ihtiyaç duyulmaksızın Bluetooth aracılığıyla size kaynağından ses aktarımı sağlıyor. Kaynak derken burada akıllı telefon, tablet, iPod, dizüstü bilgisayar gibi aygıtları kastediyoruz. Gereken tek şey Bluetooth özelliğine sahip olmaları… Pioneer SE-MJ561BT-S, Bluetooth üzerinden size yüksek segmentli bir ses keyfi yaşatıyor. Teknik detaylara geçeceğiz, ilk olarak size kutu içeriği ve tasarımından bahsedelim…

img55288db51c5eb_l

Kutu içeriği ve tasarım

Pioneer’ın kulaklığı yukarıdaki kutuyla geliyor. Kutunun içerisinden kulaklık, bir adet şarj için USB kablosu ve kullanım kılavuzu gibi belgeler çıkıyor. Zarif bir kutuya sahip ve içindeki ürünleri çıkarmak için bir şeylerle boğuşmuyorsunuz, hızlıca erişilebilen bir içerik söz konusu. Kulaklık oldukça sofistike. Tasarımıyla kesinlikle dikkat çekici. Deri kulaklık pedleri, metal gövde ile çevrili. Kulaklığın takılması ve taşınması gayet kolay, çünkü yumuşak deri malzemesi ile sizi güzelce sarıyor. İnanılmaz dayanıklı, açıkçası bir yerlerinin kırılması, bükülmesi mucize denilebilir. Uzun ömürlü bir kullanım vaat ettiğini belirtelim.

Negatif nokta ise metal üzerinde deri kaplı baş pedi nedeniyle büyük kafalı kişiler için rahatsız edici olabilir. Biraz sıkabilir. Bayanlar ve nispeten daha küçük kafaya sahip kimseler için öneriyoruz. Aksi halde kulaklarınızdan itibaren kafanızı sıkıştıran bir yapısı var (maalesef). Hele ki gözlük kullanan biriyseniz sıkıştırma düzeyi daha da rahatsız edebilir. Bu nedenle denemeden (e-ticaret üzerinden, vb) almamanızı öneriyoruz.

Pioneer-SE-MJ561BT

Performans ve kullanım

Öncelikle dış dünyadan soyutlanmak istiyor musunuz? Bu soruya yanıt vermelisiniz, çünkü sizi sadece gelen müzik sesine odaklıyor. Çok iddialı bir ses sunumuna sahip ve net bir sesle sizi karşılıyor. 40mm’lik sürücüleri, zaten neredeyse gamer kulaklık büyüklüğü anlamına geliyor. Bu yönüyle çok güçlü ve yüksek bir ses kulaklarınızda, dışarıya sesin çok fazla gitmediğini de –bir müjde olarak- belirtelim. Şarj edilebilir yapıda ve hızlıca şarj oluyor. Tam dolu pille 13-14 saat çalışıyor. Pili azalınca sinyal veriyor ve kırmızı ışığı yanmaya başlıyor; bu da uyarı anlamında güzel.

Kullanımı hakkında birkaç iyi ve kötü haber var. İlk olarak bir akıllı telefonla eşleştirdiniz diyelim. İşlem çok basit kulaklığın Bluetooth düğmesine basılı tutuyorsunuz ve yanında bir ışık yanıyor. Akıllı telefon, tablet gibi cihazlarınızın Bluetooth’unu açıp arama yaptığınızda görüp eşleştir diyorsunuz. Hepsi bu. 7-8 metreye kadar menzili var. Çantanızda tablet ya da telefon, kulağınızda Pioneer SE-MJ561BT-S ile dolaşabilirsiniz. Üstelik aramalara da cevap verebiliyor, konuşma gerçekleştirebiliyorsunuz.

Son bir detay olarak NFC özelliği de mevcut. İşin seyri dizüstü bilgisayarla bağlantı olduğunda biraz sıkıntılı. Çünkü menzili sadece 7-8 metre ve bu da ayağa kalkıp birkaç attığınızda sesin kaybolması anlamına geliyor. Stabil halde film izlemek, müzik dinlemek OK ama gezerken müzik dinlemeye devam etme imkanı yok. Diğer bir problem de bir iPhone’la ya da herhangi bir cihazla eşleştirme yaptınız diyelim, daha sonra bunu iptal edip Notebook’la eşleştirmek istiyorsunuz. Sizi biraz uğraştırıyor. Hem ses hem açma-kapama butonuna basılı tutmanız (ki bu işlem resetlemeye yarıyor) yeniden eşleştirme yapmanız gerekiyor. Yani Notebook’u bırakıp bu kez de cep telefonuna dönmek istediğinizde yine uğraşıyorsunuz. Açıkçası bu durum inanılmaz sıkıcı. Tek bir cihazla kullanım için her şey yolunda ama amacınız cihaz cihaz dolaşmaksa Pioneer SE-MJ561BT-S ile, işte o zaman pratiklik bir nebze kayboluyor.

Sonuç:Yukarıda yer alan artıları ve eksileri bir arada değerlendirip karar vermenizde fayda var. Açıkçası tek bir cihazla kullanım ve çok da büyük bir kafaya sahip olmamak bu kablosuz kulaklık için iki kritik gereklilik. Aksi halde işler değişiyor. Diğer inceleme makaleleri için buraya tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.