Röportaj / Twitter Ana Sayfasında Bir Fenomen: Sezgin Yılmaz

1 milyon 700 bin Instagram takipçisinin yanı sıra Twitter ana sayfasındaki fotoğrafıyla da durmaksızın dikkat çeken Sezgin Yılmaz’a başarısının sırrını sorduk. İşte o keyifli söyleşi…

Yayınlanma:
Röportaj / Twitter Ana Sayfasında Bir Fenomen: Sezgin Yılmaz

TeknolojiTuru: Türkiye'nin en popüler Instagram hesaplarından birine sahipsiniz. Nasıl ve ne zaman başladınız? İlk zamanlar nasıldı, neler yaptınız ve insanların tepkileri ne yönde oldu?

Sezgin Yılmaz: Instagram hesabımı açalı yaklaşık 2,5 sene oldu. Arkadaşlarım kendi fotoğraflarını filtrelemek için kullanıyorlardı. Benim de ilk ordan dikkatimi çekti. Programı yükleyip arkadaşlarımı takip etmeye başladım. İlk zamanlarda herkes gibi yediğim yemek, gittiğim mekan veya o anın fotoğraflarını çekip paylaşıyordum. O zamanlar fazla da takipçim olmadığı için zaten diğer sosyal mecralardan da takip ettiğim arkadaşlarımdan sıradan tepkiler alıyordum ki pek de ilgi gördüğümü söyleyemem.

T.T: Gelişim nasıl oldu? Böyle bir ilgi bekliyor muydunuz?

S.Y: Sonrasında keşfetmeye başladıkça insanların Instagram üzerinden ne kadar fazla ve farklı kitlelere ulaşabildiklerini gördüm. Uzun zamandır fotoğraf çekiyordum ve neden benim fotoğraflarım da geniş kitlelere, farklı insanlara ulaşmasın diye düşündüm. Hesabımdan kişisel olan kareleri kaldırıp kullanıcılar tarafından daha çok beğeni alacak kareler paylaşmaya başladım. İnsanların benim paylaşımlarıma böyle bir ilgi göstermesini beklemiyordum. Benim için oldukça şaşırtıcı ama bir o kadar da motive edici oldu. Daha çok fotoğraf çekmeye başladım ki hala da oldukça vakit ayırıp farklı yerlere giderek fotoğraf çekmeye çalışıyorum.

T.T: Türkiye'deki fotoğraf paylaşım eğilimi nasıl? İnsanlar neler paylaşıyor, neler seviliyor? Dünyadaki paylaşımlarla ülkemiz arasındaki farklar neler?

S.Y: Türkiye'de Instagram'a inanılmaz büyük bir ilgi var. Türkler dünyada Instagramı en aktif olarak kullananlar arasında ön sıralarda yer alıyor. Çok fazla kullanıcı ve bununla birlikte çok geniş bir paylaşım yelpazesi var. Açıkçası insanlar her şeyi paylaşıyorlar. Bu tamamen Instagramı kullanma şekliyle alakalı. Sonuç olarak herkesin bir takipçi kitlesi var ve herkes ona uygun kareler paylaşıyor. Özel hayatını paylaşanlardan tutun da profosyonel fotoğraflarını paylaşanlara kadar çok geniş bir çeşitlilik var. Bana göre Türkler Instagram konusunda dünyayla eşzamanlı hatta daha önde ilerliyor. Oldukça büyük Türk kullanıcılar var ve bu kullanıcılar bütün dünyadan çok yoğun ilgi görüyor.

T.T: İstanbul tag'iyle birbirinden güzel fotoğraflar paylaşıyorsunuz. Yüzbinlerce yabancı takipçiniz var ve aslında ülkemizi de bir nevi dünyaya tanıtıyorsunuz.

S.Y: Çok güzel bir ülkemiz var. İstanbul zaten inanılmaz bir şehir. Yaptığım şeyin belki de en güzel yanı o. Bütün dünyaya ülkemizi tanıtıyoruz. Paylaşımlarımızı görüp ülkemizi ziyaret eden ve gelmek isteyen çok kişi var. Dünyada bilinen ve alışılmış turistik mekanları dışında bir İstanbul'u göstermeyi seviyorum ben.

T.T: En çok hangi programları kullanırsınız? Instagram kullanıcılarına tavsiyeleriniz neler?

S.Y: Snapseed ve Camera + en çok kullandığım iki program. Instagramın kendi filtrelerini de kullanıyorum. Instagramcılara da zaman ayırıp bol bol fotoğraf çekmelerini öneriyorum. Zaten zamanla bir tarz oluşturup kendi renklerini bulacaklardır. Instagram büyüme hızı olarak diğer sosyal mecralardan çok daha önde. Bir fotoğraf bin kelime anlatır diye çok sevdiğim bir söz var. Gerçekten de öyle. Instagramın bu gücünü farkeden fotoğraf sanatçıları da artık bu uygulamaya çok önem vererek kendilerine çok güzel imkanlar sağlıyorlar ve inanılmaz büyük kitlelere ulaşıyorlar.

T.T: Projelerinizden bahseder misiniz? Eklemek sitediğiniz başka konular varsa memnuniyetle okurlarımıza iletmek isteriz.

S.Y: Instagramla ilgili çok güzel projelerimiz var. Hergün yeni fikirler çıkıyor. Firmalardan teklifler alıyoruz ve bunlarla ilgili projeler geliştiriyoruz. Zaten ben görsel iletişim tasarımı mezunuyum. Amacım aldığım eğitimi Instagram’la birleştirip farklı projelere imza atmak. Okuma Önerisi: Facebook'ta daha fazla beğeni için en iyi saatler.

T:T: Teşekkür ederiz. S.Y: Ben teşekkür ederim.

Röportaj: Ferhat Verdi Bizi Twitter'da takip edin. Tıklayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.