BMW M4 Concept Iconic Lights

BMW M4 Concept Iconic Lights

Yayınlanma:
BMW M4 Concept Iconic Lights

Lansmanı yapılan BMW M4 Concept Iconic Lights, sizi geleceğin yol aydınlatma teknolojilerine çağırıyor…

bmw-M4-Consept-Iconic-Lights

Tanıtımı gerçekleştirilen ve konsept halindeki otomobilde gerek ön gerekse arka aydınlatmalarda devrim niteliğinde geliştirmeler var. Bilgisayar destekli lazer farlara sahip olan M4 Concept Iconic Lights, bu sayede 650 metre ilerisini dahi aydınlatabiliyor. Ancak özelliğin aydınlatma haricinde çok daha çarpıcı boyutları da var…

Araç, önündeki uzun aydınlatma mesafesi dahilinde yoldaki yaya, canlı gibi potansiyel tehlikeleri algılayarak, o noktaya doğru spot atma olarak tanımlanan bir aksiyon sergiliyor. Görüş açısına doğru bir tür yoğun aydınlatma yapılıyor ve bu sayede sürücü, ilerisi için uyarılıyor. Bu özel teknolojinin kullanımı için birçok ülkede yasal düzenleme yapılması gerekli. Otomobilin yetenekleri bununla sınırlı değil, sollama yapılacak bir araç için yolu özel olarak boyayan konsept otomobil, bu sayede size doğru sollama metodu öneriyor.

bmw-m4

BMW’nin ürettiği geleceğin otomobilinde arka lambalarda OLED aydınlatma teknolojisi kullanılmış. Bu sayede değiştirilebilir renk seçenekleri sunuluyor ve otomobil kullanıcısı, arka lambalara sunulan seçenekler arasında renkler atabiliyor. Yüksek enerji verimliliğine ve esnekliğine sahip OLED lambaların 12-13 bin saat gibi uzun bir kullanım ömürleri bulunuyor.

Bilgisayar teknolojisini iddialı bir biçimde sunan BMW M4 Concept Iconic Lights, süspansiyondan direksiyon yönetimine çok sayıda alt başlıkla karşımıza çıkan teknolojileri, otomobile dair aydınlatma yapıları içerisine taşıyor. Modelin geleceğe dair önemli fikirler verdiği görülüyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.