7 Etkileyici TED Konuşması [Türkçe Altyazılı]

7 Etkileyici TED Konuşması [Türkçe Altyazılı]

Yayınlanma:
7 Etkileyici TED Konuşması [Türkçe Altyazılı]

İnternette 20 dakikanızı gerçekten yararlı bir şeyler yaparak geçirmek istiyorsanız açıp bir TED konuşması dinlemek çok isabetli bir karar olur. Bu yazımızda sizi hayatınızda bir şeyleri değiştirmeye motive edecek, farklı bakış açısı kazandıracak 7 TED konuşmasını sıraladık.

Üstelik hepsi Türkçe altyazılı. Bunları izledikten sonra hayatınız değişecek demiyoruz, sonuçta bu sizin elinizde olan bir şey. TED konuşmaları birçok kişi için etkisi 20 dakika süren bir hap gibidir. Bu etkinin süresi de bünyeden bünyeye ve kişinin tutkusuna göre değişir. Yine de bu konuşmaların siz farkında olmasanız bile bilincinize bir takım olumlu katkılar sağladığını düşünüyorum. Burada sıraladıklarımızın hepsini birden izlemek ağır gelebilir. Tavsiyem bu konuşma başlıklarını bir kenara not alıp belli aralıklarla izlemeniz. Ayrıca hepsi sizi sarmayabilir, konuşmaların açıklamalarını okumanızda fayda var.

Jill Bolte Taylor’a inen müthiş içgörü darbesi

https://www.youtube.com/watch?v=UyyjU8fzEYU Beyin araştırmacısı Jill Bolte Taylor beynin nasıl çalıştığını tanımlıyor ve geçirdiği inme sonrası deneyimlerini paylaşıyor. Kimilerine göre Taylor’ın bu konuşmasını TED Talks’ın en duygusal ve en etkileyici konuşmasıdır. TED konuşma tanımı: Jill Bolte Taylor'un eline pek az beyin araştırmacısına nasip olacak bir araştırma fırsatı geçti: Büyük bir inme geçirdi ve beyninin hareket, konuşma, farkındalık gibi beyin işlevlerinin birer birer iptal oluşunu izledi. Şaşırtıcı bir öykü.

Neyi neden yaparız ?

TED konuşma tanımı: Tony Robbins insanların hareketleri altında yatan "görünmez güçler"den bahsediyor — ön sıradaki Al Gore'a da selam ediyor.

Vücut dilin benliğini şekillendiriyor

Kesinlikle dinlemenizi önerdiğim konuşma. Üstelik anlatılanları günlük yaşantınıza uyarlamanız oldukça kolay. TED konuşma tanımı: Vücut dili başkalarının bizi nasıl gördüğünü etkilemekte, fakat kendimizi nasıl gördüğümüzü de değiştirebilir. Sosyal psikolog Amy Cuddy, "güç duruşu"nun— insanın kendinden emin olmadığı durumlarda bile kendinden emin şekilde duruş sağlamasının—, o kişinin beynindeki testesteron ve kortizol düzeylerini etkileyebileceğini ve belki de o kişinin başarı şansını etkileyebileceğini gösteriyor.

Kırılganlığın gücü

TED konuşma tanımı: Brene Brown insandaki yakınlık duygusu üzerinde çalışıyor - empati, ait olma, sevme yeteneklerimiz. TEDxHouston'daki bu etkileyici, eğlenceli konuşmada, araştırmasından derin bir içgörüyü paylaşıyor, kendini tanımaya ve böylece insanlığı tanımaya onu iten kişisel arayışını. Paylaşmaya değer bir konuşma.

“Ben bir teröristin çocuğuyum. Barışı, işte böyle seçtim.”

konuşma tanımı: Dogma ve nefretle büyütülürseniz, başka bir yolu seçebilir misiniz? Zak Ebrahim babası 1993'teki Dünya Ticaret Örgütü bombalaması'na yardım ettiğinde sadece yedi yaşındaydı. Hikayesi şok edici, güçlü ve sonuçta ilham verici.

Aşkın matematiği

TED konuşma tanımı: Doğru insanı bulmak kolay değil. Peki matematiksel olarak mümkün mü? Bu büyüleyici konuşmasında, matematikçi Hannay Fry aşkı nasıl aradığımızla ilgili benzerlikleri gösteriyor ve özel birini bulmak için gerekli en iyi üç ipucunu (matematiksel olarak kanıtlanmış!) veriyor.

Beyniniz yeni sinir hücreleri üretebilir. Nasıl olduğunu öğrenin!

TED konuşma tanımı: Yetişkin bireyler olarak yeni sinir hücrelerimiz olabilir mi? Sinirbilimci Sandrine Thuret buna evet diyor ve yapılan bir araştırmayı göstererek beyinlerimizde sinir hücresi üremesine—ruhsal durumu iyileştirmeye, bellek sınırını arttırmaya ve yaşlanmayla gerilemesini engellemeye nasıl yardım edebileceğimize yönelik kullanışlı bilgiler veriyor.

BONUS – Steve Jobs: Ölmeden önce nasıl yaşamalı ?

Tamam bu bir TED konuşması değil ama buna rağmen TED’de bulunan bir konuşma. Listeye ekledim ÇÜNKÜ BU KONUŞMA DİNLENMELİ.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.