Lenovo Yoga Tablet 2 Pro İncelemesi

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro İncelemesi

Yayınlanma:
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro İncelemesi

Tabletler için segment tanımındaki ‘taşınabilir’ özelliğinin yerini daha sabit kullanıma (örneğin bir mutfak tezgahının üzerinde) bıraktığı yeni modeller var artık. Ortak özellik ekranın 7-8 ya da 9-10 inç yapısından çıkması ve 12-13, hatta 14 inç yapısına uzanması. Konunun daha ilginç boyutları da var; örneğin 18 inç ekranlı tablet gibi. Lenovo ise Yoga Tablet 2 Pro modelinde 13.3 inçlik bir ekranla karşımıza çıkıyor. Üstelik donanım özellikleri ve detayları ile son derece ilgi çekici. Yakından bakacağız…

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, 1 kilo 676 gram ağırlığa sahip. 33.3 cm uzunluk, 22.1 cm genişlik ölçülerinde, kalınlığı ise en ince noktasında 0,7mm civarında, en kalın noktasında ise 3.1cm. Genel olarak ağır ve büyük bir tablet. Tek elle taşınması bir süre mümkün, ancak 1-2 dakikadan sonra yorucu. Mobilitenin düşük olduğunu bir başka açıdan vurgulamak gerekiyor, her çantaya sığması pek kolay değil. Büyük boy kılıf ve çantalar gerekiyor taşınması için. Örneğin MacBook Air için kullanılan çantalar, bu modelin taşınması konusunda gayet uygun. Lenovo Yoga Tablet 2 Pro’da genel olarak sabit kullanım ön planda. Cihazın alt kımında yer alan mekanizma, hareket ettirebilen bir metal ayak olarak düşünülebilir. Bunun sayesinde örneğin bir masada sabit bir şekilde duruyor.

Lenovo-YOGA-Tablet-2-Pro-image-6

Ayak kullanılmadığında elde tutularak kullanılıyor. Üçüncü olarak yere yaklaşık 25 derecelik açıyla yaslanıyor. Bu da yazı yazma ve sosyal medyada sörf için uygun bir görüş ve kullanım sağlıyor. Son olarak metal ayağının ortasındaki delik sayesinde asılabiliyor. Örneğin askılara, çivi, hatta kapı koluna bile asılarak kullanılabilir. Güzel bir endüstriyel mühendislik dokunuşu. Cihazın tasarım detaylarına dair son sözleri kontrol butonları ve port, v.b. kısımlarına ayırıyoruz.

Ön yüzünde ekranın altında iki köşede hoparlörler bulunuyor. Ayrıca arkadaş da hoparlör mevcut ve markası da JBL. Ekranı size dönük olduğunda sağ kısmında projeksiyonu açma/kapama butonu; solda cihazı açma/kapama butonu, kulaklık jakı, microUSB portu ile ses kontrolleri var. Cihazı açma/kapama butonu, aynı zamanda ekran kilidini kapatıp açmaya da yarıyor. Arkasında hoparlörün üzerinde kamera lensi var. Yanında ise bir buton daha bulunuyor, buraya basınca metal ayak açılıyor. Bu bölümde microSD portu ile SIM kart girişini de görüyoruz. Arkasında ayrıca alt köşesinde projeksiyon ayar kontrolü mevcut. Alt ve üst kısımlarında herhangi bir kontrol mekanizması yok.

Tasarımına dair öne çıkanlar, artı ve eksiler

Tasarım gayet hoş, arka yüzdeki Lenovo logosu güzel görünüyor. Ekran çerçevesi biraz daha ince olabilirdi, ama yine de kötü görünmüyor. Cihazın kontol butonları gayet pratik bir konumlandırmaya sahip. Özellikle asılabilmesi hoş bir özellik. Arkasındaki SIM ve microSD girişini parmağınızla açmaya çalışmayın, tırnağınız kırılabilir; burası malesef aşırı derecede güçlü bir klipslemeye sahip ve örneğin bozuk para kullanılarak açılabiliyor. Metal ve ağır tasarımı nedeni ile bir miktar riskli, örneğin birisinin üzerine düşmesin ya da geçerken birine çarpmamaya azami dikkat gerekli.

Ürünün teknik detaylarına bakıldığında

4 çekirdekli Intel Z3745 işlemci, maksimum saat hızı 1.86 GHz. 2560 x 1440 piksel, IPS ekran 2 GB RAM (2 ayrı slotta 1’er GB) 32 GB dahili depolama kapasitesi 3,75 V pil 802.11abgn Wi-Fi standardı, Bluetooth 4.0 Android 4.4 KitKat işletim sistemi

Üretim yeri: Çin

Performans: Full HD ekrana sahip ve görüntüler muazzam derecede başarılı. Oyun oynama, film izleme gibi kullanım şekilleri için oldukça yetenekli bir model. Sosyal medya ve internette sörf için de ideal; sayfalar büyük ve her şey net. Oyunlarda takılma yok, en zorlu oyunları dahi gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz. Full HD film izleme konusu büyük keyif.

Projeksiyon ise Lenovo Yoga Tablet 2 Pro’nun en önemli özelliği. Pratik bir kullanıma sahip ve temel olarak görüntünün duvara ya da düz bir düzeye yansıtılması mümkün kılınıyor. Özellikle sunum, vb için hoş bir özellik. Yalnız çözünürlüğün mükemmel olmadığını belirtelim. Açıkçası film izlenebilir, ancak daha iyi görüntü kalitesi için 13.3 inçlik ekranda izlemeyi tercih edebilirsiniz. Tamamen opsiyonel.

Bu arada projeksiyon özelliğini sadece iş dünyası için değil, çocuklar için de düşünebilirsiniz. Evde sinema keyfi kavramına, çocuklar özelinde yeni bir boyut getirdiğini testlerimizde gözlemledik. Kamerası gayet hızlı ve ideal. YouTuber’lar için cihazın karşısına geçip yayın yapılabilir örneğin, yayın da projeksiyonla duvara yansıtılır, vb. Çok sayıda fikre açık bir model olduğunu vurgulamak gerekli. Şarj dayanıklılığı gayet iyi. Ancak yeniden şarj olma süresi biraz uzun.

yoga_tablet_2_pro_3Son sözler…

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro satın almayı düşünüyorsanız yeni bir kullanım metodolojisine merhaba diyeceğinizi şimdiden belirtelim. Büyük ekranı ile birlikte ev ve iş yerine görsel anlamda da pozitif etkisi olacak. Kesinlikle dikkat çekici. Eğitim ya da sunum alanlarında etkili bir cihaz. Tasarım uygulamaları ile çalışması zevkli. Taşınabilirliği zayıf ama ofis ya da evdeki iş, multimedya ve dijital hayata dair diğer her konuda ilginç bir bilgisayar alternatifi aynı zamanda. 1870 TL gibi bir fiyat etiketi ile geliyor. nispeten uygun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Artılar: Tasarım, ekran, hız, projeksiyon, stant ve asılabilme özelliği.

Eksiler: Ağır, büyük.

Fiyat: 1870 TL

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.