TP-LINK HA100 Bluetooth Hoparlör İncelemesi

TP-LINK HA100 Bluetooth Hoparlör İncelemesi

Yayınlanma:
TP-LINK HA100 Bluetooth Hoparlör İncelemesi

Bluetooth özelliği ile akıllı telefon ve tabletlerle eşleşip, cihazlarda film izlendiğinde ya da müzik dinlendiğinde sesi çok daha üstün bir kalite sunabilme iddiasına sahip mini hoparlörleri çoğu zaman test merkezimizde ağırlıyoruz. Bu aygıtlar taşınabilir özellikleri ile daha etkin ses kalitelerini adeta her yere götürebilmenin pratik yolları arasında. Elbette bazıları hayal kırıklığı da yaratabiliyor. Daha çok ağ çözümleri ve mobil şarj üniteleri ile tanınan TP-LINK’in bu segmentteki ilk modeli HA100’ü mercek altına aldık. Bu aygıt ne ölçüde başarılı? Öne çıkan yönleri ne? Fiyatının hakkını veriyor mu? İşte yanıtlar geliyor…

İlk bakış

TP-LINK tarafından geliştirilen Bluetooth müzik alıcısı, açıkçası daha kendisine dokunmadan şu fikri akla getiriyor: Bu marka kablosuz teknolojilerde dünya çapında ve öncü bir kimliğe sahip, dolayısıyla kablosuz teknolojinin merkez alındığı bir aygıtta da başarılı bir performansla karşı karşıya kalınması olası. Pozitif düşüncelerle oldukça modern tasarımlı kutusunu açıyoruz…

TPLINK_HA100_06

Tasarım

Kutunun içeriğinde şunlar yer alıyor: Bluetooth müzik cihazı, güç adaptörü, 3.5mm RCA kablosu, AUX kablosuz, NFC etiketleri ve kullanım kılavuzu. Aygıt geometrik bir tasarımla geliyor. Yuvarlak hatları ve üst hattındaki piyano black kaplaması ile oldukça sofistike bir görünüme sahip. Ön yüzünde marka logosu, onun hemen aşağısında Bluetooth logosu ile NFC yazısı görülüyor. Tasarımında öne çıkan diğer detaylar arasında kompakt oluşu ve iki ayrı girişi dikkat çekiyor. Cihazı şarj etmek için USB girişi ve kablosuz bağlantı yerine kablo ile bağlantı kurmak istenildiğinde buna imkan veren 3.5mm AUX girişi bulunuyor.

HA100-03-1280 2

Kullanım ve performans

Ürün A2DP stereo Bluetooth özelliğine sahip cihazlarla kolaylıkla eşleşiyor. Örneğin iPhone’unuzda yakın mesafede Bluetooth araması yaptığınızda cihazı görüyor, tıklayıp eşleşme sağlıyorsunuz. Ardından da entegrasyon başlıyor; çaldığınız müzikler mini hoparlörünüz üzerinden odanın içine yayılıyor. Ses performansı oldukça iyi. Ayrıca 20 metreye kadar bağlantının kopmamasına da hayretle tanıklık ettik.

Çoğu Bluetooth özellikli mini hoparlörde söz konusu mesafe 10-15metre aralığındadır. Üründe ses performansı TP-LINK’in kablosuz teknolojilerin yanı sıra ses mühendisliği alanında da etkin bir yola adım attığına işaret ediyor adeta. Baslar şaşırtıcı derecede iyi, tizler de oldukça başarılı. Ses yüksekliği gayet iyi ama çok açık volume’larda ses çıkışının çok iyi olmadığı görülüyor. Vurgulanması gereken detay ise aygıtın zaten profesyonel ve yüksek fiyatlı olmadığı, bu nedenle sınıfı kesinlikle geçiyor. Genel olarak TP-LINK HA100, size tatmin edici bir ses performansı sunuyor.

Artıları: Şık tasarım Hızlı ve sorunsuz kablosuz bağlantı 20 metreye kadar bağlantı kopmuyor Ses performansı.

Fiyat: 100 TL

Sonuç: Akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi her cihaza kablosuz bağlanan ürün ile evde, ofiste, her yerde stereo müzik keyfi doyasıya yaşanabiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.