YouTube'da Başarılı Olmanın Püf Noktaları

YouTube'da Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Yayınlanma:
YouTube'da Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Son zamanların en hızlı yükseliş gösteren sosyal medya ağlarının başında hiç şüphesiz YouTube geliyor. YouTube uzun yıllardır hayatımızda olmasına rağmen en büyük yükselişi geçtiğimiz son 3 yılda yakalamıştır. YouTube yayıncıları reklam gösterimlerinden para kazanmaktadır. Bu alanda para kazanılıyor olması da daha kaliteli içeriklerin üretilmesine ve yanıltıcı, sıkıcı videoların yerine bilgilendirici ve eğlenceli içerikler üretilmesine teşvik ediyor...

youtube

YouTube içerik üreticileri YouTuber olarak adlandırılıyor. Youtuber’lar, komedi, müzik, oyun, inceleme, teknoloji, gezi, makyaj yapımı, püf noktaları gibi birçok kategoride videolar üretmektedir. Youtuber’lar içeriklerini belli bir düzen doğrultusunda haftanın belirli günleri ve belirli saatleri aboneleriyle paylaşıyorlar. Youtube kanallarında en önemli faktörlerden biri abone sayısıdır. Çünkü yalnızca ilgi çekici içerikler üretip izleyenlere fayda sağlayan kanalların abone sayısı yüksektir. Abone sayısının yüksek olması, yayıncının iyi videolar ortaya çıkarttığını gösterir. Peki Youtube kanalı açtığımızda başarılı olmak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

youtube

Başlık ve görsel çok önemli

Ürettiğiniz videonun çok izlenmesi için videonun içeriğini merak uyandıran bir başlıkla paylaşmanız gerekiyor. Aynı zamanda bir o kadarda ilgi çeken görseller kullanarak insanları videonuza çekebilmeniz gerekiyor. Başlık ve kullandığınız fotoğrafı en iyi şekilde belirlemeniz yüksek izlenme sahip videonun oluşturulmasında ilk adımı attığınız anlamına geliyor. Örnek vermek gerekirse YouTube’un en çok izlenenleri arasında Ruhi Çenet yer alıyor. Ruhi çenet genellikle korku videoları üretiyor. Çenet’in içeriklerine baktığımız zaman “Yaşanmış En Korkunç YAMYAMLIK Olayı” , “Uzaylılar Hakkında Bütün GERÇEKLER” gibi izleme isteği uyandıran başlıklar dikkatimizi çekiyor.

youtube

İçeriğin doğruluğu

Hazırladığınız içerik kesin ve doğru bilgilerde oluşmalıdır. Sizin izleyene vereceğiniz tek bir yanlış bilgi, izleyenin kanala olan güvenini sarsarak abone olmaktan vazgeçmesine sebep olabilir. Bu sebepten dolayı videonun içerisinde yer almayan bir görsel kesinlikle kapakta kullanılmamalıdır. Aktarılan bilgiler kanıtlanmış olmalıdır.

youtuber

Abonelerinize sizin için değerli olduklarını hissettirin

Youtube kanallarının çok fazla gündemde olmasının sebebi televizyondan çok daha farklı olmasıdır. Örneğin ülkemizde olumsuz bir durum olduğunda Tv programcısı dilediği zaman programını erteleyemez ya da programın formatının dışına çıkamaz. Youtube programlarında ise durum çok daha farklı. Çok eğlenceli bir video kanalı dilediği zaman içerik üretmeme hakkına sahiptir. Ayrıca yayınında formatının dışıa çıkarak dilediği konuyu ele alabilir. İnsanlar baktıkları ekranda sahte gülücükler yerine doğal insanlar arıyorlar ve bu da Youtuber’ların öne çıkmasını sağlıyor. Ayrıca insanların videolar hakkında ki yorumlarına da cevap verilmesi, izleyicinin sesini içerik üreticisine duyurabildiğini gösteriyor. İzleyeni anlamak ve ona göre içerik üretmek çok önemlidir.

Farklı olun

Üst düzey kameralara veya çok performanslı mikrofonlara ihtiyacınız çok hatta bazen videolarınıza montaj yapmanıza bile gerek kalmayabilir. Bir önceki başlıkta söylediğimiz gibi insanlar doğallık arıyorlar. Çok yüksek gelirlerle bu işe başlamasanız da ürettiğiniz farklı içerikler sizin izlenimlerinizi arttırır ve belki de cep telefonunuzun kamerasıyla sermayesiz bir şekilde çekmeye başladığınız videolarınız sevilebilir ve sizin bu sektörden ciddi gelirler elde etmenizi sağlayabilir.

Nokta atışı yapın

Sunmak istediğiniz içerikleri kendimize has bir anlatımla hazırlamamız gerekiyor. Diğer kanalları taklit etmek veya onlar gibi olmaya çalışmak sizin kanalınızın kalitesini düşürecek bir faktördür. Dikkat etmemiz gereken diğer bir etkense videolarda ki üsluplar ve videoların sunum tarzı aynı standartlarda olmalıdır. İnsanlar sizin üslubunuza göre kanalınızı sıklıkla takip ederler.

youtube-turkiye

Eğer izleyiciyle bütünleşir ve onların ailenin bir bireyi olarak görerek izleyici yorumlarına önem verirseniz onlarda kendilerini ailenin bir ferdi olarak hissederler. Abone sayısı eşittir izlenim sayısı o da eşittir başarılı bir Youtuber demektir. Youtube kanalınızda içerik üretirken bunları dikkate alırsanız sizde başarılı bir Youtuber olabilirsiniz. Fakat unutmamak gerekir ki başarı konusunda ki asıl faktör sizsiniz. Kendinizi geliştirerek ilerlemeniz halinde başarıya ulaşmamak için hiçbir sebep yoktur.

Yazar: Hakan Yılmaz

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.