Sosyal Medyada Katiyen Yapılmaması Gerekenler-1

Sosyal Medyada Katiyen Yapılmaması Gerekenler-1

Yayınlanma:
Sosyal Medyada Katiyen Yapılmaması Gerekenler-1

Turizme dair bir sosyal medya haykırışıdır. Evet. Gerçek dünyada sanki bizi heyecanlandıracak pek bir şey kalmadı. Neresi görülmek istense, zaten internet sayesinde görülebiliyor. Bu görüş, çok yavan bir şekilde de olsa gerçeğin ta kendisi. Görülmek istenen bir yere doğru yola çıkıldığında insanlar akıllı telefonlarının şarjının durumuna bakıyor öncelikle, çünkü gidilen her yerde ‘yer bildirimi’ yapılıp, fotoğraflar çekiliyor. Bu fotoğraflar Instagram, Flickr, Facebook gibi sosyal ağlarda paylaşılıyor. Aslında bilinene yeni bilinenler ekleniyor.

People holding mobile phones are silhouetted against a backdrop projected with the Twitter logo in Warsaw

İnternetin doğurduğu sonuçlardan biri de işte tam olarak her şeyin en ince ayrıntısına kadar bilinmesine ‘neden olması.’ Google, emin olun turizmin en büyük düşmanı ve sayfalarca gezi fotoğrafıyla dolu kişisel web siteleri de. Peki farklılık nasıl oluşur? Turizm faaliyetlerinde bilinmeyen, görülmeyen diye bir şeyin izi sürülebilir mi? Hele ki internet her yere bu denli yoğun şekilde yayılmışken…

Şöyle düşünün, İstanbul’a ziyarete gelen bir Avrupalı; Ayasofya, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı, Galata Kulesi gibi yerleri mutlaka görecektir. Akşamları Taksim ya da Karaköy’de eğlenceli bir rakı-balık olmazsa olmaz. Bu, en nihayetinde olması gerekenler işte bunlar. Konu Mısır olduğunda piramitler ve Nil Nehri boyunca feribotla tur ve Asvan’da mola da kaçınılmaz durumunda. Peki sosyal medyada bu denli yoğun şekilde ‘birbirinin aynı’ turlardaki ‘artık birbirinden aynısını geçin kopyası fotoğraflar’ ne gibi bir farklılık yaratabilir?

twitter-comedy

Kesinlikle herhangi bir etki bile yaratmaz. Sıkıcı olmaktan ötede gidemez. Durum böyleyken gidilen görülen yerleri paylaşmasak nasıl olur? Bir kayıp olmaz, belki küçük bir yer bildirimi –sosyal ego-nun tatmini için yeterli olacaktır, ama daha fazlasını ne olur yapmayın! Az yapın, sakin olun insanlar zaten gittiğiniz yerleri ezberlediler. İnternet sağ olsun.

Yazar: pinar-arin

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.