Hoşgeldin Windows 10

Hoşgeldin Windows 10

Yayınlanma:
Hoşgeldin Windows 10

Dünya üzerindeki iletişimin bir numaralı aracı ne diye sorulduğu zaman yanıt kesin suretle internet şeklinde oluyor. Datalar boyu internetle birbirlerine yazan, fotoğraf gönderen, video paylaşan insanoğlu, elbette bunun için çeşitli cihazlara gereksinim duyuyor.

Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, giyilebilir teknolojiler ve daha birçok farklı metot üzerinden gerçekleştirilen iletişimin kaynak noktalarından biri de cihazların sırtlarını yasladıkları yazılımlar. Hangi yazılımlar denildiğinde akla ilk olarak Android ya da iOS gelebilir, yıllık 1 milyarın üzerindeki akıllı cihaz satışı buna işaret edebilir; ancak mobil her ne kadar yükselse de bilgisayarları geri plana atmış değil. Teknoloji, basit şekilde kullanılabilirliği gerekli kılıyor ve bu şekilde geniş kitlelere erişiyor; işte bilgisayar bu yüzden neredeyse tüm evlerde, işyerlerinde var; peki bilgisayar denildiğinde yazılım tarafında kim var? Elbette Windows işletim sistemi…

Teknoloji dünyasının mihenk taşlarından Microsoft’un epic buluşu, günümüzde milyarlarca bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon üzerinden kullanılabilir formlar kazanmış durumda. En son Windows 8.1 adını alan sürüm ile kullanıcılarının dijital hayatının arka planını sağlayan Microsoft, Temmuz ayının sonunda en son işletim sistemi versiyonunu tüm dünyanın dikkatine sundu. Bu işletim sistemi Windows 10 adıyla geliyordu.

windows-10

Windows 10, daha önceki Windows işletim sistemi yapısına yeni kolaylıklar yeni özellikler getirdi ve önceki sürümlerden ikisi; Windows 8.1 ve Windows 7 üzerine ücretsiz olarak kurulacak şekilde yayınlandı. Elbette söz konusu işletim sistemlerinin orijinal olması kaydıyla.

3 GB dosya boyutu ve yaklaşık 6 GB sabit disk alanına gereksinim duyuyordu; yani öyle çok büyük bir depolama alanı gerektirmiyordu Windows 10… Yayınlanmasının ardından geçen ilk 24 saatin ardından Windows 10’un 14 milyon cihaza yüklenmiş olduğu bilgisi Microsoft tarafından resmi olarak açıklandı. İyi bir başlangıçtı bu ve şirketin daha önce hedef olarak belirlediği ‘Windows 10 ile 1 milyar cihazda yüklü olacağız’ için iyi bir başlangıç olarak da yorumlandı.

Windows 10’la ilgili ilk bilgiler ise bazı hatalar içerdiği şeklindeydi. Kısa bir süre içinde de teknoloji basınında ‘Microsoft yama hazırlıklarına başladı’ haberleri görülmeyeb başlandı. Hatta söz konusu yama ya da patch’in 1 GB’lık dosya boyutuna sahip olacağı bile belirtildi. Microsoft, kararlı bir işletim sisteminin doğası gereği elbette yamalar yayınlayacaktır.

Ancak bu makalede vurgulanacak ana konu Windows 10’a duyulan güven ve işletim sisteminin potansiyel kullanıcı sayısı düşünüldüğünde ne kadar büyük önem taşıdığı. Yüz milyonlarca cihazda yer alacak işletim sistemine hoşgeldin diyoruz ve Windows 10’a ilişkin gelişmeleri TeknolojiTuru.com’da takip etmeye devam ediniz diyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.