PS4’te Oyun Ekranı Paylaşmak

PS4’te Oyun Ekranı Paylaşmak

Yayınlanma:
PS4’te Oyun Ekranı Paylaşmak

Dünyanın en çok tercih edilen oyun konsollarından PlayStation 4, ilgi çekici ama maalesef ülkemizde az bilinen özelliklere sahip. Bunlardan biri de oyun ekranını paylaşmak. Paylaşımlı oyun olarak da bilinen bu özellik, temelde aynı gruba katılan iki oyuncunun oyun ekranını paylaşmasına dayalı. Arkadaşınızın PS4 sisteminde oyun ekranı görüntülenirken oyunculardan birinin (Moderatörün) bir PlayStation Plus üyesi olması gereklidir. Alt hesap kullanıcıları ebeveyn kontrolleri tarafından sınırlanmışlarsa, bu özelliği kullanamazlar. Paylaşımlı Oyun'u tek seferde bir saate kadar kullanabilirsiniz.

Paylaşımlı Oyun sırasında yalnızca moderatör kupa kazanabilir. Moderatör ile ziyaretçi birlikte oyun oynuyorsa, moderatörün PS4 sisteminde,

  • Ayarlar » Ebeveyn Kontrolleri »
  • PS4 Özelliklerinin Kullanımını Sınırla »
  • Yeni Kullanıcı Seçeneğini Belirle »
  • PS4 Sisteminde Oturum Aç »
  • İzin Ver öğesinde onay işareti belirlemelisiniz.

Kullanıcı hesabına ve oynanan oyuna bağlı olarak, Paylaşımlı Oyun kullanılamayabilir veya bazı sahneler görüntülenmeyebilir. Paylaşımlı Oyun sayesinde yapılabilecek çok eğlenceli şeyler var. Ekranın birbirinden ayrı yerlerdeki ekranlarda paylaşımının yanı sıra Kontrol Cihazını Ziyaretçiye Ver özelliği sayesinde arkadaşınızın yerine siz oynayabiliyorsunuz. Geçemediğiniz zorlu kısımları belki o daha kolay geçer. Ne dersiniz? Oyun ekranının görüntülenmesinin dışında yönetimi ise mümkün değil. PlayStation 4 ekran paylaşımı

Paylaşımlı Oyun'u moderatör olarak başlatma

Grup ekranından Paylaşımlı Oyun » Başlat öğesini seçin. Ziyaretçi Paylaşımlı Oyun'a katıldığında, moderatörün ekranı ziyaretçi ile paylaşılır. Paylaşımlı Oyun'u aynı zamanda SHARE düğmesine basıp "Paylaşımlı Oyunu Başlat" öğesini seçerek de başlatabilirsiniz. İpucu: Ziyaretçiler moderatörün ekranından ekran görüntülerini veya video klipleri kaydedemez.

Kontrol cihazını ziyaretçiye ver/geri al

Grup ekranından Paylaşımlı Oyun » Kontrol Cihazını Ziyaretçiye Ver öğesini seçin. Kontrol cihazını geri almak için grup ekranından Paylaşımlı Oyun » Kontrol Cihazını Geri Al öğesini seçin. Kontrol cihazını aldıktan sonra bile, Paylaşımlı Oyun'u durdurana kadar ekranınız paylaşılır.

Paylaşımlı oyunu durdur

Grup ekranından Paylaşımlı Oyun » Paylaşımlı Oyunu Durdur öğesini seçin.

Paylaşımlı Oyun'a ziyaretçi olarak katılma

Grup ekranından Paylaşımlı Oyun » Paylaşımlı Oyuna Katıl öğesini seçin. Paylaşımlı Oyun sırasında PS düğmesine basarak kendi giriş ekranınızı görüntüleyebilir ve PS4 sisteminizi yönetebilirsiniz. Moderatörün ekranına dönmek için, içerik alanından "Paylaşımlı Oyun" öğesini seçin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.