Score Hero Nedir, Nasıl Oynanır?

Score Hero Nedir, Nasıl Oynanır?

Yayınlanma:
Score Hero Nedir, Nasıl Oynanır?

Futbol oyunları denildiği zaman akla ilk gelenler arasında elbette FIFA serisi geliyor. Ama düşünsenenize konuya daha farklı bir şekilde yaklaşan bir oyun olsaydı. Örneğin hem bir futbol oyunu hem de bir tür menejerlik oyunu ile karşı karşıya kalsaydınız. Score Hero, şairane bir füzyon. Kesin ve net bir şekilde 2015 yılı için App Store oyun evrenindeki en başarılı fikirlerden birine sahip. Oyunun detaylarına yakından bakacağız. İlk olarak oyunun kısa tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.

Score Hero, sizi yan yana dizilmiş birkaç futbolcu ile karşılıyor. Hepsi oldukça genç, en fazla 18-19 yaşındalar. Aralarından birini seçiyorsunuz; artık siz o gençlerden birisiniz. Forma numarasını hatta sırtındaki ismi bile belirleyeceksiniz. Ahmet, Veli, Ferhat... İstediğinizi yazın. Soyadınızı da ekleyebilirsiniz. Ardından sizi minik yuvarlakların içinde numaraların olduğu bir futbol sahası karşılıyor. Burada 1’den başlayan rakamlar sizin yol haritanız, kariyeriniz.

Başlıyorsunuz; ilk olarak antrenmanlar, topa vuruş, pas, şut... Her şeyi bir çırpıda öğrendiniz ve ardından bir takımın sizinle ilgilenmekte olduğu haberi geliyor. Örneğin Mainz ve Duisburg takımları; Alman futbol ligi Bundesliga’nın alt sıra ekiplerinden ikisi. Tercihinizin ardından o takımda forma şansı bulmayı beklemeye başlıyorsunuz. Hemen aşağıda oyunun zorlu bölümlerinden birinin nasıl geçildiğine göz atabilirsiniz.

İlk maçlarınızda ikinci yarıda giriyor, size sunulan şansları değerlendirmeye çalışıyorsunuz. Maçta assist yapmanız, gol atmanız önemli ama daha da kritik önem taşıyan konu, yapay zekanın sizden istediklerini yerine getirmeniz. Örneğin bir karşılaşmada goller attınız, kafa ya da voleyle şutlar çektiniz diyelim. Maçı da kazandınız. En sonunda sizin karşınıza bir ekran çıkıyor; burada sizden beklenen 3 şeyden hangilerini yerine getirdiğinizi görüyor, buna göre 1-3 arası yıldız alıyorsunuz. Sonraki sezona geçebilmeniz için bu yıldızların sayısı önemli. Örneğin sizden kafayla gol atmanız istenmiş diyelim ama atmadınız. Bir yıldıza hak kazanamadınız, o maçı tekrardan oynayıp kafayla gol atmayı deneyebilirsiniz. Bir diğer zorlu aşama daha, tam burada çoğu oyuncunun başarısız olduğu biliniyor...

Oyunda karşınıza gelen gazete başlıkları heyecan verici. Örneğin ‘Ferhat Verdi Duisburg Yolunda’ gibi bir başlık, ya da ‘Ferhat Verdi iyidi ama yeterli değil’ gibi bir diğeri. Her maçtan sonra karşınıza çıkan gazete manşetleri ile ayrı bir keyfi var Score Hero’nun. Yılın en iyi spor oyunlarından biri olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak uygulama içi satın alımlar mevcut. Para harcayarak ayakkabınızı, yüzünüzü değiştirebilir; sezonları daha kısa sürede bitirebilirsiniz.

Platform: iOS & Android

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.