Canon EOS 1300D İnceleme

2016'nın yeni giriş seviye DSLR fotoğraf makinesi modellerinden Canon EOS 1300D, son derece yetenekli ve pratik bir model. Ancak eksileri de var...

Yayınlanma:
Canon EOS 1300D İnceleme

Canon’un köklü XXXXD serisinin en yeni üyesi geçtiğimiz aylarda satışa sunulmuştu. Merakla beklenen DSLR fotoğraf makinesi Canon EOS 1300D teknik özellikleri, tasarımı ve öne çıkan artıları/eksileri ve kullanımıyla ilgili merak edilenleri mercek altına aldık. Şunu baştan belirtmek gerekiyor, bu aygıt kendi kategorisi açısından son derece iddialı. Şimdi detaylar…

Canon EOS 1300D Tasarım

Canon’un 2016 yılı modeli, şık bir kutu içerisinde geliyor. Aslında kutuyu tuttuğunuz anda başlayan ilginç hissi burada belirtmekte fayda var; hafiflik. Yoksa kutunun içinde aynasız sistemli bir fotoğraf makinesi mi var dedirtebilir size. Kısa süre içinde cihazı çıkartıp baktığınızda ele çok net bir şekilde oturan, hafif ve şık bir fotoğraf makinesi ile karşılaşıyorsunuz. Dikkat çeken bir diğer nokta da kontrol butonlarına kolaylıkla erişilebiliyor, düğmelerin ve kadranların konumlandırması gayet iyi. Malzeme kalitesi gayet tatmin edici. Deri hissiyatı veren ön kısımdaki bölüm ve genel olarak tutarlı görünümü ile pozitif puan alıyor.

Canon EOS 1300D - Tasarım

Canon EOS 1300D ön kısmında üstte Canon logosu, altında objektif, yanlarda EOS 1300D logosu ile deklanşör kontrolü yer alıyor. Objektifin hemen bitişiğinde de basıldığında lensin çıkmasını sağlayan buton bulunuyor. Üstte mod kadranı, arka kısımda ekran, vizör ve sağ tarafta da AF, menü, SET, ISO, beyaz dengesi gibi klasik kontrol düğmelerini görüyoruz. 1200D ile karşılaştırıldığında daha kompakt bir gövdeye sahip. fiber polikarbon malzemesi de son derece sağlam ve hafifliğini artırıyor. Özetle altı çizilmesi gereken nokta; tutmanın çok kolay olduğu; bu modelle Japon teknoloji şirketinin küçük ellere sahip erkek/kadınları ve çocukları da DSLR kullanmaya davet ettiği izlenimi hissediliyor.

Canon EOS 1300D - Özellikleri

Teknik detaylar ve performans

Canon EOS 1300D 3 inçlik ekranı, 1200D’ye göre daha yüksek çözünürlüklü (920k). Vizörü çok kullanışlı, ayrıca arka paneldeki vizör düğmeleri de pratik bir yapı sağlıyor. Performans açısından ise 1300D’nin büyük fark yaratmadığını belirtmek gerekiyor. 1200D ile hemen hemen aynı fotoğraf sonuçlarını sergiliyor. Elbette yeni DIGIC4+ görüntü işlemcisi, 18 MP’lik APS-C boyutlu CMOS sensörü ve 12.800’e kadar ISO hassasiyeti ile dikkat çekici bir füzyon sağlanıyor. EOS 1300D, ayrıca 30fps’de Full HD video kaydına da imkan tanıyor.

Saniyede 3 olmak üzere seri çekim, Wi-Fi ve NFC bağlantı özellikleri ile iOS/Android cihazlara kablosuz beri aktarımı, 9 noktalı AF diğer öne çıkan detayları arasında. Dahili flaşı bulunan modele harici flaş da takılabiliyor. Ayrıca tam dolu pil ile yaklaşık 500 fotoğraf çekimi mümkün. Bu yönüyle öne çıkıyor, çünkü çoğu DSLR’ın bu noktada 300-400 aralığında kaldığı biliniyor. Canon EOS 1300D’yi EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II lensle birlikte kullandık, bundle olarak gelen bu modelin de gayet iyi olduğunu belirtelim. Elbette imkan varsa bir üst seviyedeki lenslerin, örneğin 55-250'nin tercihini öneriyoruz.

Canon EOS 1300D lensleri

Artılar: Kompakt tasarım, kullanım kolaylığı, şarj dayanıklılığı, WiFi ve NFC.

Eksiler: Fiyatı biraz daha düşük olabilirdi. Daha detaylı bilgi almak için buradaki sayfayı inceleyebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.