Apple Watch, 24 Nisan 2015'te Piyasaya Çıktı

Apple Watch, 24 Nisan 2015'te Piyasaya Çıktı

Yayınlanma:
Apple Watch, 24 Nisan 2015'te Piyasaya Çıktı

Apple Watch, 24 Nisan 2015 Cuma günü Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, İngiltere ve ABD'de satışa sunuldu. İşte piyasaya çıkış tarihi ile ilgili en kapsamlı detaylar. Apple Watch, son derece dakik bir saat, kişisel ve doğrudan bir iletişim aygıtı ve alanında çığır açan bir sağlık ve fitnes yardımcısıydı. Kişisel tarzınızı ifade edebilmeniz için üst düzeyde özelleştirilebilen Apple Watch, bir bakışta bilgi edinmenin ve özel olarak bilek için tasarlanmış üçüncü taraf uygulamalarını kullanarak dünyayla etkileşim kurmanın tümüyle yeni bir yolunu da sunuyordu.

Apple Watch teknolojiyle ilişki kurma biçimimizde yeni bir sayfa açıyor ve müşterilerimizin onu seveceğini düşünüyoruz” diyen Apple’ın CEO’su Tim Cook sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların kendileri için önemli olan bilgilere kolayca erişmek, dünyayla etkileşime girmek ve günlük faaliyetlerinin daha farkında olarak daha iyi bir gün geçirmek için Apple Watch takmaya başlamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.” “Tek bir ürün olarak düşünülen, tasarlanan ve geliştirilen Apple Watch, donanım ve yazılımı şimdiye dek olmadığı şekilde birleştiriyor” diyen Apple’ın Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jony Ive şöyle devam etti: “Apple Watch’ta bir yazılım mimarisiyle birlikte güzel tasarlanmış üç koleksiyon oluşturduk. Bunlar birlikte takılabilir bir aygıt için benzersiz bir kişiselleştirme sağlıyor.

Apple Watch, ekranı engellemeden kaydırma, büyütme ve gezinme için yenilikçi bir yöntem olan Digital Crown’ı da içeren çığır açan teknolojiler getirmişti. Apple Watch’taki Force Touch özellikli Retina ekran dokunma ile bastırma arasındaki farkı anlayarak ilgili kontrollere hızla ve kolayca erişmenin yeni bir yolunu sunuyordu. Yepyeni Taptic Engine bir bildirim veya mesaj aldığınızda bileğinize hafifçe dokunuyordu.

Kusursuzca dakik ve özelleştirilebilir bir saat

Kusursuzca dakik bir saat olan Apple Watch, zamanı evrensel zaman standardı UTC’ye göre en fazla 50 milisaniye yanılmayla gösterirdi. Apple Watch, Kronograf kadran gibi klasik analog kadrandan zengin bilgiler içeren Modüler kadrana, harika şekilde canlandırılmış kelebekler ve denizanaları olan Hareketli kadrana kadar farklı kadranlarla kişiselleştirilebiliyordu.

Apple Watch saatin kadranındaki, saat yapımında komplikasyonlar olarak bilinen özelleşmiş işlevlerle zamanı söylemenin ötesindeydi. Güneşin doğumu/batımı, yaklaşan takvim olayları veya günlük etkinlik düzeyi gibi. Apple Watch birden fazla özelleştirilebilir saat kadranı ve komplikasyonla milyonlarca yapılandırma olasılığı sundu. Hava durumu tahmini, haritada bulunduğunuz yer veya dinlediğiniz müzik gibi önemsediğiniz bilgileri hızlıca gösteren Bakışlar için kadranı yukarı kaydırmanız yetiyordu.

Samimi ve anında iletişim aygıtı

Apple Watch mesaj göndermenize, e-postaları okumanıza ve iPhone’unuza gelen çağrıları bileğinizden yanıtlamanıza olanak tanıdı. Taptic Engine sizi hafif bir tıkla uyarır; önemli bildirimleri kaçırmazdınız. Digital Touch sayesinde Apple Watch bir taslak, bir dokunma, hatta kalp atışınızın ritmini göndererek tamamen yeni yollardan iletişim kurmanızı sağlardı. Apple Watch’u kullanarak kahvenizin parasını Apple Pay uygulamasıyla ödeyerek, uçağa Passbook biniş kartını kullanarak binerek veya Haritada sokak sokak yol tarifi almak için Siri’ye yol sormak için bileğinizi kaldırarak çevrenizdeki dünyayla hızla ve rahatça etkileşime geçebiliyordunuz.

Çığır açan sağlık ve fitness yardımcısı

Apple Watch sizi daha az oturmaya ve her gün daha fazla egzersiz yapmaya teşvik ederdi. Aktivite uygulaması, yaktığınız kalorileri, tempolu aktivitenizi gün içinde ne sıklıkla ayağa kalktığınızı ölçen üç halkayla günlük etkinliğinizin basit görsel bir anlık görünümünü sunuyordu. Apple Watch, Antrenman uygulamasıyla yürüme, koşma, bisiklete binme gibi en popüler aktiviteler için özel antrenmanlar sırasında ihtiyaç duyduğunuz ayrıntılı ölçümleri sağlardı.

iPhone’unuzdaki ivmeölçer, yerleşik nabız sensörü, GPS ve Wi-Fi ile Apple Watch farklı hareket türleri için en iyi sensörleri kullanır ve gün boyunca yaptığınız aktiviteleri ve antrenmanların kapsamlı bir tablosunu sunardı. iPhone’daki Aktivite uygulaması aktivite ve antrenman verilerinizi Apple Watch’tan alır, böylece geçmiş bilgilerinizi daha da ayrıntılı olarak görebilirdiniz. Apple Watch bu geçmişi, kişiselleştirilmiş aktivite hedefleri, ödüllü fitness dönüm noktaları önermek ve sizi motive etmek için kullanırdı.

Apple Watch’un üç koleksiyonu da satışa çıkmıştı: Apple Watch Sport, Apple Watch ve kişiye özel pembe ya da sarı 18 karat altın alaşımı Apple Watch Edition. Apple Watch ayrıca Paris’te Galeries Lafayette’te, Tokyo’da Isetan’da ve Londra’da Selfridges’de 10 Nisan 2015'ten itibaren görülebiliyor veya denenebiliyordu. 24 Nisan 2015'te ise Apple Watch, bu seçkin alışverişveriş merkezlerindeki mağazalarda ve Paris’te Colette, Londra ve Tokyo’da Dover Street Market, Los Angeles’ta Maxfield ve Berlin’de The Corner dahil olmak üzere dünyanın başlıca şehirlerindeki butiklerde satış sunulmuştu.

Türkiye'de ise ilk olarak 8 Mayıs 2015 tarihinde ön siparişe açıldı ve 22 Mayıs 2015 tarihinde satışa sunuldu. Apple Watch, Türkiye'de ilk olarak Apple Store'un resmi olarak açılmadığı için sadece yetkili satıcılar tarafından satıldı. 2016 yılında Apple Türkiye'nin açılmasının ardından Apple Watch, Apple Store'dan da satın alınabilir hale geldi. Akıllı saat iki farklı boyutta; 38 mm ve 42 mm üç ayrı koleksiyonla; Apple Watch Sport, Apple Watch ve Apple Watch Edition sunulur. Apple Watch Sport, güçlendirilmiş Ion-X camla korunan Retina ekranlı, gümüş ve uzay grisi hafif anodize alüminyum kasaya ve bununla eşleşen beş renkte floroelastomer Spor Kordon’a sahipti.

Apple Watch koleksiyonu safir kristalle korunan Retina ekranlı parlak paslanmaz çelik ve uzay siyahı paslanmaz çelik gövdesi vardı. Apple Watch koleksiyonu üç farklı deriş kayış seçeneği, paslanmaz çelik baklalı model bilezik ve Milano Loop ve siyah veya beyaz Spor Kayış seçenekleriyle geliyordu. Apple Watch Edition standart altının iki katı sertlikte olması için geliştirilmiş, özel gül rengi veya sarı 18 karat altın alaşımıyla özel olarak olarak tasarlanmış kasalara, parlak safir kristalle korunan Retina ekrana ve 18 karat altın tokalı veya pimli benzersiz tasarımlı kayış ve kordon seçeneklerine sahipti.

Dünyanın en canlı ve yenilikçi geliştirici topluluğu, özellikle Apple Watch için tasarlanmış yepyeni deneyimler oluşturmayı böylece başarmıştı. Uber’den bir istekte bulunmaktan, American Airlines uçuşunuzun check-in’ini yapmaktan, Equinox sınıfınızda bir bisiklet gezisi ayırtmaktan, dışarıdayken Honeywell Lyric termostatınızı uzaktan kontrol etmeye kadar Apple Watch’ın uygulamalarının seçenekleri neredeyse sonsuzdu.

Bu deneyimler, bileğinizden etkileşime girmenin yeni bir yolunu sunarken favori iPhone uygulamalarınızın işlevselliğini genişletiyordu. Instagram, MLB.com At Bat, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat ve daha birçok popüler uygulama da Apple Watch’da kullanılabildi. iOS 8.2 ile iPhone’unuza gelen yeni Apple Watch uygulaması, Apple Watch App Store’da uygulamalara göz atmanıza, satın almanıza ve indirmenize olanak veridi. Gün boyunca giymeniz için tasarlanan Apple Watch, 18 saate kadar pil ömrü sunarak, Apple’ın MagSafe teknolojisini, yerine kolayca oturan endüktiv şarj ile benzersiz bir şarj çözümüyle birlikte harika bir uyum yakalamıştı.

Akıllı saat Apple Watch, tasarımıyla alışveriş deneyimi şimdiye dek en kişiselleşmiş Apple oldu. Apple Watch 10 Nisan 2015 Cuma günü Apple Online Store’dan ön siparişlere hazır olduğunda Apple Store’lar alışveriş mağazalarındaki Apple satış noktaları müşterilere tercih ettikleri Apple Watch’u görme ve mağazada deneme fırsatı sunmaya başlamışlardı. Apple Watch, 10 Nisan 2015'ten itibaren Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, İngiltere ve ABD'de görülmüştü.

Apple’ın perakende mağazalarında randevuyla denenebiliyordu ve ürünün ön siparişi Apple Online Store’dan verilebiliyordu. 24 Nisan 2015'de de Apple Watch, internet üzerinden veya rezervasyonla Apple’ın perakende mağazalarından ve Çin ile Japonya’daki belirli Apple Yetkili Satıcıları’ndan edinilmeye başlanmıştı. Apple’dan internet yoluyla veya mağazada Apple Watch satın alan müşterilere, Apple Watch’u özelleştirmeleri iPhone’larıyla eşleştirmeleri için Kişiye Özel Kurulum hizmeti de verilmişti. Müşteriler, beğendikleri akıllı saat modelini Apple Online Store’dan veya iPhone ve iPad’deki Apple Store uygulamalarından keşfedip seçme imkanı da tanınmıştı. Apple Watch’u kullanabilmek için, iOS 8.2 veya daha yeni bir sürümü yüklü iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6 Plus gerekliydi. Ne günlerdi değil mi!

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.