Not Alma Uygulamalarının Önemi

Konuyla alakasız anları kaçırmayın ve biriktirmek yerine o anı not alma uygulamalarına hapsedin.

Yayınlanma:
Not Alma Uygulamalarının Önemi

Konuyla alakasız anları kaçırmayın ve biriktirmek yerine o anı not alma uygulamalarına hapsedin. Kandaki şeker oranındaki artışın insandaki statükocu kimliği bozduğu söylenir. İnsanı zekanın farklı bir aşamasına ittiği ve onun zihnini değişik bir deliliğe yönelttiği…

Örneğin kahvaltıda fıstık ezmesi yemiş birinin şekeri adım adım artar ve sonra ne kadar denesede bir türlü uyuyamaz, dudakları kurur, enerji bedenini sarmıştır ve durmadan su ister bedeni. Zeka da yaratıcı zamanlara ait olabilir. Su ister kimi zaman. Onu Mouse’la bir araya getirebilirsiniz ya da gitarla bir araya getirin; bir şeyler üretmek ister çünkü. Diabetes Mellitus yani şeker hastalarında şeker seviyesi tuhaf eğilimler gösterir. Yükselir ve bazen de düşer. Bu yeme-içme düzeniin sonuçları olarak değişir. Zeka da böyledir, belli başlı sonuçlara göre eğilimler gösterir.

Örneğin sabahın çok erken bir saatinde 5’te bir anda aklınıza bir şey gelir, önce rüya sanırsınız ancak aklınızdadır o; kalkmak istersiniz ama henüz idrak edememişsinizdir ne olduğunu. Bir anda uyanıp MacBook Pro’nuzu açarsınız ve Adobe Illustrator’ınızı açarsınız sonra. Bir hafta önce planlamaya çalışıp bir türlü sonuca bağlayamadığınız konu üzerinde yapıcılığınıza ışık hızında gösterirsiniz. Sabahın 5’idir ya da akşamın 4’ü, mesai saati de olabilir bu.

Yaratıcılığınız siz zamanın neresinde, hangi aşamasındaysanız o anda ve o aşamada olabilir. Zaman, her an yeni şeylere gebedir. Bir proje üzerinde çalıştığınız saniyeler kimi zaman boşuna akar gider; bazense yaratıcılığının içinde yüzer. Yani içindedir işte. O’nu yani kreatif yapınıza dair alışkanlıkları kaybetmeyin; yanınızda mutlaka kağıt, kalem ya da bir iPhone’un ya da Android cihazınızın içinde not alma uygulaması bulundurun; yazın, yazın ve yazın; çizin, çizin ve çizin.

Fikirler hiç olmadık anlarda, beyin fırtınalarında gelişir ve devasa haller alabilir. Kreatif anlarınıza bir dönmeyi deneyin; bir reklamla ilgili o beyin fırtınası anlarına ya da tekil bir an; nefes alış veriş hızınızı artıran bir düşüncenin doğuş anı ve gelişimine; zamanın hangi tutamında olacağı hiç belli olmaz; bir karikatür karesi de belirsiz çağrışımlar yapabilir.

Üniversite anfisinde siz profesör doktor X’i ya da otobüsle evinize dönerken tesadüfen bir başka kişiyi dinlerken ters açıdan gördüğünüz bir saç modeli, bir bakış; farklı-ters çağrışımlarla zihninizde daha önce olmamış fikirlere götürebilir sizleri; konuyla alakasız anları kaçırmayın ve biriktirmek yerine o anı yakalayın; tasarımcı akılların biriktirmenin öncesinde “an”ı değerlendirmesi onu yakaladı andan itibaren bırakmaması önceliklidir. Not alma uygulamalarını gözardı etmeyin, kullanın.

Tasarımın sizi ne zaman 300km hıza ulaştıracağı hiç belli olmaz; bazen uyandığınız anda ışık hızına ulaşırsınız bazense ogle yemeği anında tabağınızda gördüğünüz bir renk sizi kreatif düzleme fırlatıverir. Siz siz olun, bu anları mutlaka yakalayın, sürekli not alın ve tasarlamanıza yardımcı olacak her şeye özenli davranın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.