Acer Aspire Switch 10 İncelemesi

Acer Aspire Switch 10 İncelemesi

Yayınlanma:
Acer Aspire Switch 10 İncelemesi

PC ve tablet şeklinde kullanılabilen hibrit bilgisayar Acer Aspire Switch 10, test merkezimizdeydi. Tayvanlı şirketin bu modelinde kullanıcıların tabletin taşınabilirliğini, dilediklerinde klavyesini tablet kısmına takarak yazı ve kullanım açısından klasik dizüstü bilgisayar formuna ulaştırmaları yatıyor. Bu esneklik kullanıcı dostu bir ürün şeklinde karşımıza çıkıyor.

Acer Aspire Switch 10, kullanışlılığıyla dikkat çekerken dört farklı şekilde fonksiyon sergileyebiliyor. Tam bir dizüstü bilgisayar haline ulaştığı modu, V modu adını alan ve daha çok tabletin stand halinde karşımıza çıktığı modu, klavyeden ayrılarak tablet olarak kullanıldığı mod ve ekran modu. Ekran ve klavye arasındaki ayrılıp, takılabilme mekanizması ekran altındaki mıknatıslı menteşelerle sağlanırken bu menteşeler gayet sağlam ve kullanım kolaylığı açısından da gayet iyi.

Cihazın kullanım şekli özetle böyle. 1366x768 piksellik 10.1 inçlik ekrana sahip hibrit ürün, gayet parlak ve güçlü bir şekilde sizi karşılıyor. IPS özelliği sayesinde geniş bir izlenme açısı sunmasının yanı sıra yalnızca tablet olarak kullanıldığında oldukça hafif ve şık bir tasarım sergiliyor. Kolaylıkla klavyesinden ayrılıp tablet formuna dönüşüyor. Klayvesindeki tuş boyutları iyi.

Tuş aralıkları ve yükseklikleri de yazı yazan kimselerin işini kolaylaştırır türde. Buna karşın barındırdığı donanım özellikleri nedeniyle bir hayli ağır. Yani klavyesini tabletle beraber kullandığınızda tam anlamıyla klasik bir dizüstü bilgisayar ağırlığı söz konusu. Bu şekliyle taşınması pek de kolay değil. Oldukça küçük görünmesine karşın ağırlığı biraz sorun teşkil etti.

Windows 8.1 işletim sistemi sürümünün önyüklü olduğu Acer Aspire Switch 10’un 1.33 GHz hızında çalışan Intel Atom Z3745 işlemcisi bulunuyor. 2 GB DDR3L SDRAM, Intel HD Graphics, Tabletindeki 32 GB’lık hafızanın yanı sıra üründe 500 GB HDD bulunuyor. MicroSD, USB 2.0, micro HDMI, kulaklık girişi var. 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 diğer özellikleri.

Acer Aspire Switch 10

Cihazda 1 adet USB 2.0 girişinin olması kablosuz bir mouse kullandığınız düşünüldüğünde başka USB girişinin olmayacağı anlamı taşıyor. Üründe ikinci USB 2.0 girişini gözümüz aradı. Tablet formundayken çok zarif görünen ürünün klavyesiyle bir araya geldikten sonraki görünümü ise çok çirkin. Oldukça kalın bir klavye yapısına sahip, böylelikle hem kalın hem de ekran boyutundan dolayı sıkışık bir görünüm sunuyor. Açıkçası estetik yönü bir hayli zayıf.

Ayrıca plastik görünümü de ağır basıyor. Üründe kullanışlılığın üst seviyede olduğunu, gayet verimli bir hibrit bilgisayarla karşı karşıya olduğunuzu yazımızın başında belirtmiştik, ancak estetik noktaları göz ardı etmenizi gerekli kılacak bir kullanım söz konusu olacak. Acer Aspire Switch 10’da MS Office’in deneme sürümü yüklü geliyor. Yazı yazanlar için kullanışlılık üst seviyede. Oyun meraklıları için de güncel olmayan oyunlar yüklenerek, indirilerek oynanabilir. Acer Aspire Switch 10 tablet kısmı, kullanışlı yapısı ve büyük depolama kapasitesiyle tercih edilebilecek modeller arasında.

Artıları: Ekranı, kullanışlı klavye, depolama kapasitesi, dört farklı konumda kullanım.

Eksileri: Dizüstü bilgisayar modunda çirkin görünüyor, USB noktası sayısı yetersiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.