Apple 2014 Yılı Almanağı!

Apple adına 2014 yılı içinde neler yaşandı?

Yayınlanma:
Apple 2014 Yılı Almanağı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple adına 2014 yılı içinde neler yaşandı? İşte yılın özeti...

Kasım 2014

24 Kasım’da Apple, Dünya AIDS Günü için RED adını alan kampanyasını duyurdu. Şirket, satışlardan elde ettiği gelirlerin bir kısmının bağışlanacağını açıkladı. App Store’da yer alan bazı uygulamalar kırmızı renkte yayınlandı. 18 Kasım’da Apple Watch için geliştiricilere uygulama kitlerinin dağıtımına başlandı. Artık Apple’ın akıllı saati için uygulama geliştirilebiliyor.

Ekim 2014

25 Ekim 2014 günü, Apple’ın Türkiye’deki ikinci doğrudan satış mağazası İstanbul Anadolu yakasında, Acıbadem’de yer alan Akasya AVM’de açıldı. 20 Ekim’de Apple dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Çeyrek dönemdeki net kârın 8,5 milyar dolar olduğu belirtildi. Apple CEO’su Tim Cook; yeni iPad, iPhone ve Mac’lerin yanı sıra iOS 8 ve OS X Yosemite’ın büyük başarı yakaladığına işaret etti. Ayrıca Apple Pay kullanıma açıldı. 16 Ekim’de iPad Air 2, iPad mini 3, yeni Mac mini ve 5K ekranlı iMac tanıtıldı. OS X Yosemite’ın son kullanıcı sürümünün dağıtımına başlandı. 13 Ekim’de iPhone 6 & iPhone 6 Plus, 36 ülkede daha satışa çıktı.

Eylül 2014

30 Eylül’de iPhone 6 & iPhone 6 Plus modelleri Çin pazarında satışa çıktı. Dünyanın en büyük pazarında daha önceki yıllarda iPhone lansmanlarından birkaç ay sonra satışa çıkılırken bu yıl lansmanın üzerinden bir ay bile geçmeden Çinli tüketicilere erişim sağlandı. 22 Eylül’de Apple tarafından yapılan resmi açıklamada iPhone satışlarının ilk haftasında 10 milyon adetlik satışa ulaşıldığı bildirildi. Bu bir rekordu. 17 Eylül’de iOS 8’in son kullanıcı sürümünün dağıtımına başlandı. Şimdiye kadar ki en büyük dosya boyutlu Apple mobil işletim sistemi sürümü olan iOS 8’de birçok yenilik kullanıcılara sunuldu.

9 Eylül'de Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus ile birlikte Apple Watch’ın lansmanları gerçekleştirildi. Apple Pay adını alan ödeme sistemi duyuruldu. iPhone modellerinde 4.7 inçlik iPhone 6 ve 5,5, inçlik iPhone 6 Plus modelleri ile birlikte daha önce hep 4 inç etrafında ekran boyutları ile tüketicilerin karşısına çıkan Apple, ilk kez çok daha büyük ekranlarla hatta iPhone 6 Plus ile phablet adını alan büyük ekranlı akıllı telefon kategorisine adım atmış oluyordu. Cihazların gelişmiş donanım özelliklerinin yanı sıra ince ve şık tasarımları beğeni kazandı.

Temmuz 2014

29 Temmuz’da Apple, Retina ekranlı MacBook Pro’yu güncelledi. 22 Temmuz’da Apple 2014 mali yılı, üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. 15 Temmuz’da Apple ve IBM arasında iş birliği anlaşması yapıldı. Bu işbirliği çok konuşuldu, çok tartışıldı. Gündemde uzun süre yer edinmesinin nedeni ise Apple ve IBM şirketlerinin daha önce birbirine bir hayli uzak duran iki şirket olmasıydı. Apple ve IBM yöneticileri, geleceğe dair önemli teknoloji adımları gerçekleştirmek, özellikle kurumsal pazarlarda sahne almak adına birlikte hareket edecekleri önemli iş alanlarının önünü açtılar.

Haziran 2014

30 Haziran’da Apple, iTunes U’yı güncelledi. 26 Haziran’da yeni iPod touch’lar tanıtıldı. Cihazlar, yeni renkler ve iSight kamerayla geldi. 18 Haziran’da 21,5 inç ekranlı yeni giriş seviye iMac’in duyurusu gerçekleşti. Bilgisayar, nispeten düşük fiyat etiketi ile özellikle düşük bütçeli işletmeler ve öğrencilerin yüzünü güldürdü. 2 Haziran’da San Fransisco’da geniş bir katılımla Worldwide Developers Conference düzenlendi. OS X Yosemite ve iOS 8’in 4000’den fazla yeni API içeren geliştirici sürümleri yayınlandı. Yılın başarılı uygulamaları ödüllendirildi.

Mayıs 2014

28 Mayıs’ta Beats Music ve Beats Electronics’in satın alındığı açıklandı.

Nisan 2014

29 Nisan’da MacBook Air güncellendi. Tasarımı aynı kalan Air’lerde donanım açısından geliştirmeler yapıldı. 23 Nisan’da Apple 2014 mali yılı 2. çeyrek sonuçları açıklandı. 5 Nisan 2014 günü, Apple’ın Türkiye’deki ilk doğrudan satış mağazası ‘Apple Store Zorlu Center’ adıyla açıldı. Teknoloji severler; İstanbul Zincirlikuyu’daki Zorlu Center AVM içindeki iki katlı mağazada A’dan Z’ye tüm Apple ürünleri ile birçok aksesuarı, uzman Apple personeli eşliğinde tanıma ve satın alma imkanına eriştiler.

Mart 2014

18 Mart’ta 9,7 inçlik Retina ekrana sahip iPad güncellendi. Kamerası ve performans özellikleri geliştirilen model, ABD’de 399 dolardan satışa çıktı... 3 Mart tarihinde iPhone’un otomobil içinde kullanımına yönelik yazılım, Apple CarPlay duyuruldu.

Ocak 2014

23 Ocak’ta Apple’da 2014 yılı birinci çeyrek mali sonuçları açıklandı. 7 Ocak’ta Apple Store’da gerçekleşen satışların 10 milyar doları geçtiği açıklandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.