Apple iPad Air 2 İnceleme

Apple’ın inceliği ile dikkat çeken yeni tableti iPad Air 2 beklentileri karşıladı mı? İşte yanıtlar...

Yayınlanma:
Apple iPad Air 2 İnceleme

Apple’ın iPad adını alan ürün hattı büyük bir geleneğin de beraberinde getirir. Kullanışlı bir tasarım, kullanışlı bir işletim sistemi ile buluşur ve bu ikisi teknolojinin ulaştığı en tutarlı cihazlardan biri ile sonuçlanır. iPad, iPad 2, yeni iPad, iPad 4. Bu serinin geçen yıl ilk kez ‘Air’ takısıyla adlandırılan devamında en son model iPad Air 2 karşımıza çıktı.

Apple iPad Air 2

6. nesil iPad, geçtiğimiz yıl tanıtımı gerçekleştirilen iPad Air ile benzer tasarım anlayışıyla gelmekle beraber daha da küçülüyor. Yüzde 18 daha ince olan Air 2’nin kalınlığı ise 6.1 mm. Yani birçok akıllı telefondan daha ince bir tablet bilgisayarla karşı karşıyayız. Cihaz 24 cm uzunluk ve 16.9 cm genişlik ölçülerinin yanı sıra Wi-Fi’lı modelinde 437 gram ve Wi-Fi+hücresel versiyonlarında 444 gram ağırlığında.

64 bit mimarili A8 ve M8 çiplerle sahip model, böylelikle iPhone 6’larla aynı işlemcilerle donatılıyor. iPad Air 2’de artık parmak izi okuyucusu var! Touch ID olarak adlandırıldığını belirttiğimiz özellik, iPad mini 3’te olduğu gibi iPad Air 2’de de artık mevcut. iPhone modelleri ve iPad mini 3’te olduğu gibi Air 2’de de altın rengi seçeneği geldi. Böylelikle Apple, altın rengini 2014 yılındaki tüm yeni akıllı telefon ve tabletlerine uygulamış oluyor.

iPad

Apple'ın iPhone 6'da tercih ettiği Retina HD ekran ile satışa sunulması beklenilen iPad Air 2 beklenildiği gibi Retina HD ekrana sahip değil ancak Apple, çerçeve ve ekran arasında yer alan hava boşluğunu kaldırarak çok daha net bir görüntü kalitesi yakalamayı başarıyor. Ekranda aynı zamanda Geliştirilmiş Retina Ekran adını alan yeni bir teknoloji söz konusu. Ekran çözünürlüğü ise 2048 x 1536 ve ekran yoğunluğu 264ppi. Kamera konusunda önemli bir geliştirme söz konusu.

Geçtiğimiz yılki iPad Air’de 5 megapiksel olan arka kamera yeni Air 2’de 8 megapiksel. Ayrıca kameraya Burst modu eklendi. Air 2 böylelikle en güçlü kameraya sahip iPad olarak karşımıza çıkıyor. iPad Air 2’nin 1080p HD video özelliğine gelen önemli bir yenilik ise Slo-Mo özelliği. Böylelikle iPhone’un en son modellerindeki yavaş çekimler, iPad Air 2’de de uygulanabiliyor.

Artıları

Güçlü performans, Touch ID, ekran, şık ve ince tasarım.

Eksileri

Kamerada flaş yok, pil dayanıklılığı artırılabilirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.