Mark Zuckerberg’in Gri T-shirt’ü

Mark Zuckerberg’in Gri T-shirt’ü

Yayınlanma:
Mark Zuckerberg’in Gri T-shirt’ü

İnternet dünyasındaki en büyük sosyal ağ Facebook. 1 milyar kullanıcı sınırını geçtiğimiz yıl aşan şirketin, 2014 yılını 1.3 milyar kullanıcıyla kapatması bekleniyor. Bu dev platformun bünyesinde barındırdığı çok sayıda hizmet alanı ve bu alanlarda da rekor sayılarda çalışanı bulunuyor. Şirketin zirvesindeki isim ise Mark Zuckerberg. Mark Zuckerberg, genç yaşına rağmen dünyanın en büyük sosyal medya şirketinin yöneticisi ve milyarlarca dolarlık bir servetin de sahibi. Buna karşın gündeme geldiği ilk günden bu yana sergilediği görsel imajının çok yalın olduğu görülüyor.

Pahalı arabaları, jetleri, devasa villaları ya da çok güzel kız arkadaşlarıyla görüntülenmiyor. Hatta evli ve birçok otoriteye göre eşinin de son derece gösterişsiz olduğuna işaret ediliyor. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e dair ilginç bilgilerden biri de gri renkteki t-shirt’ü ile ilgili. Gri tonlarında ve neredeyse üzerinde hiçbir figür, marka ya da herhangi bir detay barındırmayan gri t-shirt’ünün katıldığı her toplantıda, izleyenlerin karşısına çıktığı konuşmalarda, çalışırken, hatta normal hayatında dahi hep aynı olduğu biliniyor.

Bazen -yüzde 1 oranında- t-shirt'ün üzerinde farklı bir figür görülebiliyor, ancak rengi neredeyse hiç değişmiyor. Neredeyse bir kült halini alan bu seçime dair Zuckerberg’in bir soru üzerine getirdiği açıklama ise bir hayli ilginç. Her sabah uyandığında milyarlarca insanla ilgili bir şirketin nasıl daha iyi olabileceğine odaklandığını, zihninde işi dışında pek fazla şeyin yer edinmediğini belirten CEO, bu yüzden de giyimiyle vakit kaybetmek istemediğini söylüyor. Gri rengi çok sevdiğini, kendisine sadelik mesajı verdiğini dile getirerek konuya farklı bir yaklaşım gösteriyor.

Facebook CEO’su olan biri için hergün aynı t-shirt’ü giymek, bir bakıma zihnini; giyimine, yarın ya da sonraki gün ne giyeceğine karar verme gibi bir sürecin dışında bırakmayı ifade ediyor. Konsantrasyonunu daha verimli kullanmak gibi bir başka amaca hizmet ediyor. Mark Zuckerberg’in tarzı hakkında söylenebilecek temel şey sadelik. Ancak günümüzde dış görünümün de büyük önem taşıdığı yadsınamaz bir gerçek. Birçok otoriteye göre CEO’nun bu yönü biraz mistik, biraz da örnek aldığı isimlerden biri olan ve 2011 senesinde hayatını kaybeden efsanevi Apple CEO’su Steve Jobs’ın izlerini taşıyor. Facebook CEO’sunun izlediği bu ‘gri’ ve ‘sade’ yol hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.