The Maze Runner İnceleme

Yepyeni Android oyunu The Maze Runner’ı inceliyoruz. Oyun yeni fenomenler arasına katılabilir.

Yayınlanma:
The Maze Runner İnceleme

Aynı adlı filmin Fox Digital Entertainment, Sticky ve PikPok tarafından geliştirilen Android oyunu ile uzun saatler geçirdik. Yakın dönemde en çok ilgi çekecek yeni oyunlarından biri olması beklenen The Maze Runner’da filmdekine benzer fantastik öğeler sizi sarıyor. Atmosferi gayet orantik. Oyun, bir labirent içinde ve sonsuz koşu türünde(büyük oranda). Bu tür oyunların ortak özelliği güçlü refleksler olmazsa olmazlar arasında.

Kahramanınız Glede, koşmaya başlıyor, ilk anlar klasik dönemeçler ve toplanması gereken altınlarla geçildikten sonra karşınızda çok daha zorlu anlar beliriyor. Labirentin içinde koşarak tarihi eserler, paralar elde ediyorsunuz. Sonsuz koşu türünden ufak tefek farklılıkları olmakla birlikte pek fazla ayrılamıyor. Oyunda kontroller oldukça tipik. Sağa-sola ya da aşağı yukarı kaydırma yaparak karakterinizi yönlendiriyorsunuz. Sadece taşların ya da paslı demirlerin üzerinde değil suyun üzerinde de zaman zaman ilerlemeniz bekleniyor. Örneğin kafanızı çarpttığınızda yeniden başlama noktanız çok kısa süre öncesi. Bu nedenle oyuncu dostu olmayan sıkıcı zaman kayıplarına pek fazla yer verilmemiş.

Ayrıca çarpttığınızda, ezildiğinizde ya da benzer bir şekilde kaybettiğinizde efektler ve oyuncunuzun yere düşüşüne kakdar her şey çok doğal. Oyunda adrenalin dolu anların başında duvarların arasından geçmek gibi faktörler var. Kalp atışınızı zaman zaman artırıyor The Maze Runner. Oyun genel itibarıyla oldukça iyi. Tutarlı ve bölümleri geçmesi bir hayli zor. Yeni bir sonsuz koşu fenomeni olur mu bilinmez ama umut vaat ettiği açık şekilde söylenebilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.