Samsung NX Mini İnceleme

Stil sahibi, kompakt ve yetenekli bir lensi değiştirilebilir fotoğraf makinesi arıyorsanız bu incelemeye mutlaka göz atın.

Yayınlanma:
Samsung NX Mini İnceleme

Samsung’un objektifi değiştirilebilir kompakt fotoğraf makinesi alanındaki uzun yıllara dayalı deneyiminin oldukça minimalist bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu örnek, Samsung NX Mini adını alıyor ve Güney Koreli şirketin fotoğraf severlere sunduğu en şirin aygıtlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik malzeme kalitesi de oldukça iyi. Deri hissi veren renkli yüzeyi ve bunun metalik tamamlayıcı detayları uyum içinde. Dünyanın şu ana kadar küresel pazarlara sunulmuş en ince objektifi değiştirilebilen fotoğraf makinesi, nane yeşilinden beyaza kadar dört farklı renk alternatifi ile geliyor.

Biz beyaz olan modeli inceliyoruz, son derece duru, zarif bir görünümle geliyor beyaz renkli alternatif. Nane yeşili de çok güzel bir tona sahip. Gövde ağırlığı 158 gram ve ölçüleri de 110 x 62 x 23 mm. Aygıtın açma-kapama, deklanşör ve 3 inçlik ekranın sağındaki klasik kontrol butonları haricinde ekran üzerinden kontrol olanağını da kullanıcılarına sunması övgüyü hak ediyor. Ekranının 180 derece açıyla yukarı açılabildiğini de belirtelim; bu sayede selfie fotoğraf çekmek daha kolay hal alıyor. Üstelik selfie konusunda cihaz üzerinde çok hoş bir artı söz konusu. Ekranı kendinize çevirip göz kırptığınızda çekim gerçekleşiyor. Bu eğlenceli ve teknoloji dolu özellik çok sempatik. Oldukça hassas bir dokunmatik ekrana sahip NX Mini’de diğer teknoloji özellikleri de beğenimizi kazanıyor.

Samsung NX Mini'nin Dış Görünümü

Etkileyici Özellikler

20.5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekilebilen cihazda 1920 x 1080 (Full HD) çözünürlükte video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Sahip olduğu geniş sensörle (1 inç) yüksek seviyede fotoğraf kalitesi sunan NX Mini, saniyede 6 kare gibi bir seri çekim hızı ile birlikte hareketli sahnelerde daha net görüntüler için 1/16000 enstantane hızını da teknoloji özellikleri arasında barındırıyor. 160-12800 ISO aralığı ile düşük ışık koşullarında da oldukça iddialı fotoğraflar çekilebilmesini sağlayan cihaz, dahili 802.11b/g/n Wi-Fi ve NFC kablosuz bağlantı teknolojileriyle akıllı cihazlara veri aktarımı olanağı sunuyor.

Samsung NX Mini'nin Kalınlığı (22.5 mm)

Dayanıklı Pil

Pil dayanıklılığıyla da beğenimizi kazanan Samsung NX Mini, B740 lithium-iyon bataryası sayesinde CIPA stadartlarına göre 650 kare gibi oldukça iyi bir çekim sayısına ulaşabiliyor. Harici flaş da takılabilen bu minik ama yetenekli fotoğraf makinesini online platoformlar, tüketici elektroniği ve Samsung mağazalarından satın alınabiliyordu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.