iPhone 6 Plus Özellikleri

Büyük Apple rüzgarı iPhone 6’nın tüm özellikleri mercek altında.

Yayınlanma:
iPhone 6 Plus Özellikleri

Üzerinde uzun yıllar boyunca konuşuldu. Apple, 4 inç’ten daha büyük bir akıllı telefon üretmiyor ve diğer tüm rakipleri çok daha büyük ekranlı akıllı telefonlarla sahneye çıkıyorlardı. Üstelik phablet adlı büyük ekrana sahip akıllı telefon kategorisi de son yıllarda büyük ilgi görmekteydi. Apple, 2014 yılında trende kapıldı! Evet, Apple’ın akıllı telefonları artık daha büyük! 4 inç ekrana sahip en son nesil iPhone’lardan sonra tanıtılan iPhone 6, 4.7 inçlik ekranla ve iPhone 6 Plus adını alan diğer model ise 5.5 inçlik ekranla geldi. iPhone 6 Plus’ın diğer özellikleri ise şöyle:

iPhone 6 Plus özellikleri - 2

Ekran ve tasarım

Yeni iPhone 6 Plus’ın ekranının büyüklüğünün yanı sıra işlemci, grafik yapısı, kamera ve yeni iOS 8’le gelen yeni özellikleri beraberinde yılın en iddialı modellerinden biri olduğu aşikar. iPhone 6 Plus 1920 x 1080p ve 401ppi ekran yoğunluğu ile geliyor. Ayrıca ekranı 2 milyon piksel barındırıyor. 7.1 mm kalınlıkla geliyor. Tam 1.5 inç daha küçük olmasına karşın iPhone 5s, 7.6mm’lik kalınlığa sahipti. iPhone 6 Plus özellikleri - 3

Donanım

A8 çiple gelen iPhone 6 Plus’ın çift çekirdekli işlemcinde 2 milyar transistor var. Ayrıca öncülü A7gibi 64 bit’lik yapısında. Önceki iPhone’a göre yüzde 25 daha hızlı olan işlemci grafik teknolojilerinde de geliştirmeyi beraberinde getiriyor. M8 adlı grafik biriminin performansı, önceki CPU’ya göre yüzde 50 daha iyi. Bu yapı spor/sağlık uygulamaları için gerekli altapıyı da bünyesine taşıyor. Güncel işlemci, önceki A7’ye göre yüzde 13 daha küçük ve yeni nanomettre teknolojisi ile yüzde 50 daha az enerji tüketecek. Open GL desteği ile gelen yeni iPhone 6 Plu, çok daha yetenekli yeni oyunların da önünü açıyor.

14 saat HD film izlenebilecek

Batarya ömrü geliştirilen cihaz, 14 saat HD video izlemeye olanak tanıyor. Wifi. 802.11ac ile önceki nesil Wifi standardından 3 kat daha hızlı kablosuz bağlantı, yeni nesil LTE – VoLTE teknolojisi ile daha berrak sesli görüşmeler ve 4G desteği. Data üzerinden sesli görüşmeler de dikkat çekici yeniliklerden. 16, 64, 128 GB ‘lık depolama seçenekleri ve üç renk alternatifi ile geliyor: Uzay grisi, siyah ve altın rengi. iPhone 6 Plus özellikleri - 4

Kamera çok yetenekli

iSight kamerada 8 MP çözünürlük, daha hızlı otofokus ve f/2,2 diyafram açıklığı öne çıkan özellikler. Panoramik çekim konusuna da odaklanan kamera ile 43 megapiksele kadar çekim yapılabilecek. 30 veya 60 fps hızda 1080p video kaydı da 6 Plus ile mümkün olacak. Yavaş çekimde 120 fps ve 240 fps videoları da yeni kamerada kaydedebilmek mümkün. Ayrıca yüz tanıma teknolojisi geliştirildi. Time-lapse özelliği kameraya dahil edildi. Bu özellikle ardışık fotoğraflardan video klip meydana getirilebilecek. Modelin iPhone 6’dan da ayrıldığı bir nokta olarak görüntü sabitleme teknolojisi daha yetenekli, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.